18/05/2010

Η Αμάθεια και η Ημιμάθεια

Πήρα σήμερα δυο απανωτά ηλ. μηνύματα. Το ένα από κάποιον "θρύλο" και το δεύτερο από έναν ελεύθερο έλληνα πολίτη, μάλλον Πειραιώτες.

Και τα δυο αναφέρονται στη νέα παγκόσμια νομισματική μονάδα που ονομάζεται globo και που είναι ήδη στα σκαριά με επίβλεψη μάλιστα του ίδιου του Μπαρόζο κρυφίως φυσικά!!.
Η νέα μονάδα θα αντικαταστήσει το ευρώ και το δολάριο μετά την διάλυση του πρώτου στα πλαίσια μιας Βορειοατλαντικής ένωσης,

Αμέσως γκουγκλάρισα τη λέξη και φυσικά δεν βρήκα παρά ελάχιστα και αυτά σε επίπεδο φοιτητικών εργασιών. Τι λέτε, ρε παιδιά? Έστω, να την πάρουμε στα σοβαρά την είδηση ως υπόθεση εργασίας, .Εδώ δεν μπορεί να κουμανταριστεί το ευρώ σε 16 χώρες λίγο πολύ κοντινής ανάπτυξης και πολιτικής κουλτούρας και θα γίνει με Αμερικανούς, Καναδούς και Μεξικάνους που λέτε? Ας αφήσουμε στην άκρη τα τεράστια τεχνικά θέματα, το κοινό νόμισμα για να επιβιώσει θέλει και οικονομική και πολιτική σύγκλιση. Αυτό που δεν κατάφερε η Ευρώπη θα γίνει παγκόσμια?

Η αναφορές του Παπανδρέου στην παγκόσμια διακυβέρνηση ( και όχι κυβέρνηση, από το gouvernance στα Γαλλικά και όχι gouvernement) εκφράζουν ένα παγκόσμιο πάγιο αίτημα της κοινωνίας των πολιτών για να μετριαστεί η παγκοσμιοποίηση και η επικυριαρχία των ΗΠΑ και των αγορών με την συμμετοχή εκλεγμένων κυβερνήσεων και πολιτών. Γιατί σήμερα τα κεφάλαια διαπραγματεύονται και κινούνται αστραπιαία σε παγκόσμιο επίπεδο ενώ οι κοινωνίες σε τοπικό. Ο ΟΗΕ είναι μέρος της παγκόσμιας διακυβέρνησης έστω και κουτσό. Ξέρετε ποιοι τον πολεμάνε και τον υποσκάπτουν τόσα χρόνια, έτσι δεν είναι ? Δεν θα θέλατε να υπάρχει ένας Παγκόσμιος Οργανισμός Περιβάλλοντος όπως τώρα για το εμπόριο?

Στο μήνυμα του "θρύλου" είδα και κάτι αναφορές στον Αντίχριστο, χαράγματα , ένα συνωμοσιολογικό μπλογκ Λιακόπουλου φασιστοειδούς απόχρωσης και κάτι άλλα σκοταδιστικά που δεν μου άφησαν αμφιβολίες.

Με την ευκαιρία. Η συνωμοσιολογία είναι χαρακτηριστικό της υπανάπτυξης. Διότι υπονοεί, ότι, φυσικά δεν φταίμε μείς για το χάλι μας αλλά κάποιες ανώτερες δυνάμεις όπως ο παγκόσμιος σιωνισμός, το γκλόμπο, ο αντίχριστος και ότι άλλο μαύρο και άραχλο. Έτσι ουδεμία ευθύνη φέρουμε και απαλλασσόμαστε από πάσα νόσο και πάσα μαλακία μας.

Σας φιλώ

ΥΓ. Δεν είμαι σίγουρος που βρήκαν την διεύθυνσή μου ταυτόχρονα αλλά υποψιάζομαι από τα άλλα ονόματα που είδα στη λίστα.. Και γω που νόμιζα ότι με είχαν διαγράψει.

No comments: