Η Λουίζα Ριανκούρ (γαλλικά: Louise Riencourt, 1846 - 1941) ήταν Γαλλίδα θαυμάστρια της Ελλάδας με έντονα φιλελληνικά αισθήματα. Ήλθε στην Ελλάδα (Αθήνα) σε νεαρή ηλικία, παρά τις αντιδράσεις της οικογενείας της, και συνδέθηκε με τις σημαντικότερες οικογένειες της Αθηναϊκής κοινωνίας. Αργότερα επέστρεψε στη Γαλλία όπου και παντρεύτηκε τον κόμη Ριανκούρ, χωρίς να σταματήσει να υποστηρίζει τα ελληνικά εθνικά δίκαια με δημοσιεύματα και πλήθος εκδηλώσεων.
Πέθανε σε βαθύ γήρας στην Αθήνα στις 27 Φεβρουαρίου του 1941. Ο Δήμος Αθηναίων τιμώντας την, έδωσε το όνομά της σε αθηναϊκή οδό στους Αμπελόκηπους. (τέλος το Wikipedia)
Από τότε έχει γίνει στόχος βομβιστικών επιθέσεων από τρομοκρατικές οργανώσεις που λες και δεν έχουν άλλο δρόμο στην Αθήνα. Θυμάστε την υπόθεση Ριανκούρ της 17Ν? Αλλά και άλλες φορές έχει ακουστεί το όνομά της. Αν συνεχίσει έτσι θα καταταγεί στα κακόφημα και ανθυγιεινα και θα πέσουν οι αντικειμενικές της αξίες .
Μετά το σημερινό χτύπημα αναρωτιέμαι γιατί το Διοικητικό Πρωτοδικίο Αθήνας? Τόσα άλλα δικαστήρια υπάρχουν έτσι έκθετα? Τι σημαίνει ?
Στο Υπουργείο προστασίας του πολίτη ( χωρίς σχόλια ο τίτλος) άκουσα ότι τρίβουν τα χέρια τους. Τους ήρθε πρωτοχρονιάτικος μπουναμάς. Κάνα δυο τέτοια ακόμα και θα μας σερβίρουν αβρόχοις ποσίν τα μέτρα του νέου Μνημονίου για την δημόσια ασφάλεια και λειτουργία του πολιτεύματος.
Όσο για την ίδια την πράξη, το χω ξαναπεί. Εκτός αν κάποιος πάει να βγάλει το άχτι του με κάποιον δικαστή καμμιά άλλη επίπτωση στα δρώμενα δεν βρίσκω. Στη σφαίρα της ψυχολογίας ας αναζητηθούν τα αίτια και οι ερμηνείες παρα στη σφαίρα της πολιτικής.
No comments:
Post a Comment