16/06/2012

Καλά Χριστούγεννα



Τα Χριστούγεννα θα ξέρουμε ποιος θα είναι ο ουσιαστικός νικητής των εκλογών. 

Ανεξάρτητα από  το ποιο κόμμα θα βγει πρώτο και αν θα είναι λίγο ή πολύ  αντίμνημονιακή η νέα κυβέρνηση.
Οι εξωτερικές δυνάμεις της αγοράς από την μια και η απελπισία από την άλλη είναι τόσο ισχυρές  που η σύγκρουσή τους θα αφήνει  λίγα περιθώρια στην κυβέρνηση για να πάρει πρωτοβουλίες  είτε προς τη μια είτε προς την άλλη πλευρά.  Ανεξαρτήτως ........κωλοτουμπών.

Το θέμα είναι σε ποιανού τα χέρια θα σκάσει είτε η κοινωνική βόμβα της συνέχισης της λιτότητας και των διαρθρωτικών αλλαγών  είτε η βόμβα της εξόδου από το ευρώ.  Οι πιθανότητες το να σκάσει μια βόμβα  πάντως είναι οι ίδιες είτε με ΝΔ  είτε με ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και με αυτόν που θα μείνει  απ’έξω  να κερδίζει .  Και αυτό δεν θα γίνει στις 18 Ιουνίου αλλά θα πάρει κάποιο χρόνο. Εν αναμονή,  λοιπόν,  και ο Θεός βοηθός.

Αυτά που δεν μου αρέσουν στις εκλογές αυτές:

-Κανείς δεν μιλάει γαι τα πραγματικά προβλήματα του τόπου αλλά γύρω από το Μνημόνιο Αντιμνημόνιο λες και θα σωθούμε είτε με είτε χωρίς αυτό αν δεν αλλάξουν οι παθογένειες.

-Γίνεται τρομοκράτηση του  κόσμου και  από τα  μέσα και από τα έξω

-Γίνεται εμπόριο εν γνώσει ψεύτικης ελπίδας πάνω στην απελπισία

-Γίνεται σπέκουλα πάνω στο  τυφλό μίσος και τη βία

-Κάποια   διεθνή  ΜΜΕ και  ηγέτες  που δίνουν μαθήματα υπέρ  ΝΔ λες και θέλουν να βγάλουν τον ΣΥΡΙΖΑ. (και δεν είναι τόσο βλάκες να μην το καταλαβαίνουν*)
.
-Η  διεθνής  στοχοποίηση της χώρας που είναι πια έρμαιο των ΜΜΕ και του  διεθνούς χρηματοπιστωτικού  συστήματος   για να γίνει το μαύρο πρόβατο που έφυγε από το μαντρί και «βλέπετε τι έπαθε» 

* Το παρασκήνιο της συνέντευξης  Ολάντ στη Τρέμη λέει  ότι η Μέρκελ ζήτησε από τον Βαν Ρομπάϊ  να απευθύνει  προεκλογικό διάγγελμα στον Ελληνικό λαό (μπρρρρρρ). Την έπιασε την γκαφα ο Μόντι και ο  Ολαντ και της είπαν άσε θα το πουμε εμείς κοσμιότερα. Εξ ου και η συνέντευξη Μόντι στο Βήμα της περασμένης Κυριακής και του  Ολαντ στην Τρέμη.

No comments: