19/06/2012

Αυτός που σώζει μια ζωή, όλον τον κόσμο σώζει

Σκηνές θλιβερές για την εικόνα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας κατέγραψε ερασιτεχνικό βίντεο, που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, και το οποίο δείχνει νεαρούς με μαύρα ρούχα να κυνηγούν μέσα στο μετρό έναν Πακιστανό και να τον μαχαιρώνουν μπροστά στα μάτια των περαστικών και του άνδρα της ασφάλειας, που όμως δεν αντιδρούν καθόλου.

Ακούγονται ανατριχιαστικοί διάλογοι όπως "φέρ' τον έξω, φέρ' τον πάνω", "μαλάκα., του 'μπηξες το μαχαίρι;", "μαλάκα.. μπήκε μέσα του όλο". Επίσης ακούγεται ο άτυχος άνδρας να φωνάζει "βοήθεια" και οι δράστες να απαντούν "σκάσε ρε".

Το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή των εκλογών και αναρτήθηκε στο  YouTube το βράδυ της ίδιας ημέρας (κλικ εδώ). 
Δεν είναι φυσικά το μοναδικό περιστατικό. Άτομα που εμφανίζονται ως μέλη ακροδεξιών οργανώσεων στήνουν "καρτέρι" σταματώντας διερχόμενους αλλοδαπούς , ακόμα και παιδιά, που πηγαίνουν στη δουλειά τους, τους κλέβουν ό,τι χρήματα έχουν πάνω τους, τους σκίζουν τα χαρτιά τους και ενίοτε τους χτυπούν ενω κάποιοι τους χειροκροτούν..

Αναγνωρίζω το δίκιο αυτών που υποφέρουν από την εγκληματικότητα στις γειτονιές της Αθήνας. Δεν είναι λύση όμως να αφήνουμε την τιμωρία  στα χέρια των συμμοριών. Το κράτος να δώσει την διεθνή λύση που αρμόζει στα πλάισια της  ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Ας το βάλει στο τραπέζι με το Μνημόνιο.  Όσοι έχουν δουλειά και μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς να μείνουν και οι υπόλοιποι να πάρουν χαρτιά να πάνε για κει που ξεκίνησαν ή να γυρίσουν από κει που ήρθαν. Και όσοι  ακόμα παίζουν δεξιά και αριστερά πολιτκά παιχνίδια με τους μετανάστες να πάνε να να τα παίξουν με τα δικά τους τα παιδιά.

Πρέπει να αντιδράσουμε όλοι. Η βία και  η τρομοκρατία  των νεοναζί δεν έιναι λύση. Φαντάζεστε τι έχει να  γίνει αν πάρουν οι μετανάστες όπλα και οργανωθούν σε συμμορίες για να αμυνθούν?

Και για να μην ξεχνιόμαστε.  Όταν οι ναζί κηνυγούσαν τους εβραίους ο λαός  χειροκροτούσε


No comments: