18/09/2007

Αυτό δεν είναι νέο post

Οχι αυτό δεν είναι post. Είναι μια διευκρίνιση όσον αφορά το γιατί δε γράφω αυτές τις μέρες που όλα έβραζαν και βράζουν. Ακριβώς γι'αυτό! Γράφονται τόσα πολλά που δεν έχω χρόνο να γράψω γιατί διαβάζω.
Εχουν ανάψει τα blogs και τα metablogs από τα εκλογικά και τα μετεκλογικά και έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον να παρακολουθείς το διάλογο. Αρκετά δημοσιεύματα όχι μόνο από επώνυμους αλλά και από ανώνυμους bloggers έχουν πολύ ψηλή ποιότητα ανάλυσης και σκέψης. Αλλα πάλι από αυτά που γράφονται ειδικά των σχολίων που αναρτούνται σ'ένα δημοσίευμα είναι ενδεικτική της ιδεολογικής, πολιτικής και πολιτιστικής σύγχισης που επικρατεί στην Ελληνική κοινωνία με την ατάκα να γίνεται ιδεολογία. Κάποιος έγραφε στο site του Βενιζέλου και του απευθυνόταν λες και είναι ο νέος Λένιν που θα ξεκινίσει τη νέα Οκτωβριανή στην Ελλάδα για να πέσει ο καπιταλισμός! (τι άλλο θα δουν τα μάτια μας).

Δε θέλω να πω περισσότερα γιατί πρέπει να στρωθείτε να το ψάξετε μόνοι σας. Αξίζει τον κόπο ειδικά αυτές τις μέρες
Αυτό που με προβληματίζει στα blogs στην έκφραση δηλαδή ενός δυναμικού τμήματος της κοινωνίας των πολιτών είναι ότι δεν υπάρχει μια απαίτηση να οργανωθεί ένα σκαλί παραπάνω το ανήσυχο τμήμα της μπλογκόσφαιρα ώστε να μπορεί να έχει κοινωνικό βάρος έξω από το virtual reality της κοινωνίας του καναπέ. Ενα ρόλο στα αυτονόητα ανεξάρτητα από ιδεολογία. Δεν είναι κρίμα ένας τέτοιος δυναμισμός να αναλώνετε σε σιωπηλές συγκεντρώσεις και μπανεράκια?

1 comment:

If...ιγένεια said...

Να φτιάξουμε μια χορωδία.. χαχαχ.. αστειεύομαι.. Νομίζω πως τώρα ξεκινά η κινητοποίηση..