02/11/2008

Πωλείται χωράφι με πατάτες


Ο φίλος Γεράσιμος πουλάει χωράφι με πατάτες λόγω έκτακτων αναγκών. Βρίσκεται στο Βέλγιο και είναι γωνιακό, διαμπερές και σε προνομιακό σημείο.

Μιλώντας για πατάτες και Βέλγιο θυμήθηκα ότι από Τρίτη θα είναι εκεί μαζεμένοι(συμπεριλαμβανομένων των δικών μας) όλοι οι υπεύθυνοι (για την κατάντια μας) μπας και θάψουν το Σύμφωνο οικονομικής σταθερότητας. Φαντάζομαι ότι η σκέψη και μόνο θα προκαλει στους νεο-φιλελεύθερους δογματικούς αντίστοιχη, mutatis mutandis που λένε και στο LSE, ανατριχίλα με εκείνη της πτώσης του τείχους του Βερολίνου στους Σοβιετικούς.

Μια που θα είσαι εκεί τόσες μέρες , δε πας βρε Γιώργο να ρίξεις και μια ματιά στο χωράφι του Γεράσιμου μπας και σε ενδιαφέρει να το αγοράσεις? Σε καιρούς οικονομικής κρίσης η πιο ασφαλής επένδυση είναι να αγοράσεις ένα κομμάτι γης έλεγε και η γιαγιά μου.
Θα πουλήσεις και τις πατάτες και θα βάλεις και κατι στην άκρη για τις τρύπες του προυπολογισμού.

Με την ευκαιρία, τι θα γίνει με αυτά τα 28 δις που θα πάνε για τη στήριξη των Τραπεζών? Δεν είναι δωρεάν μετρητά λένε αλλά μετοχές Τραπεζών που θα αγοράσει το κράτος ως ένα είδος εγγύησης, αν χρειαστεί, ναι μεν αλλά δεν, κλπ, κλπ. Πολύ θολά μου φαίνονται όλα αυτά. Δεν γίνεται με τα εικονικά αυτά λεφτά να καλυφτούν και οι Τράπεζες και να δικαιολογηθεί στατιστικά το έλλειμμα του προυπολογισμού αντί να μας βάζεις νέους φόρους? Μια ερώτηση κάνω γιατί δεν πιστεύω να το κάνεις αφού τόσα χρόνια στην αντιπολίτευση έδωσες αγώνα για να μη μαγειρεύονται τα στατιστικα στοιχεία της οικονομίας από το ΠΑΣΟΚ και έκανες και την περίφημη απογραφή που τους τάπωσες όλους.

No comments: