14/12/2008

Ποιος φταίει για το χάλι μας?

Ακούγονται και πάλι κάποιες θεωρίες περι συνωμοσίας όσον αφορά τα θλιβερά γεγονότα στην Αθήνα. Η μια που άκουσα ήταν ότι όλα είναι δάκτυλος των Αμερικανών για να ρίξουν τον Κώστα (ναι έτσι, τον Κώστα) γιατί τα βρήκε με τους Ρώσσους στον αγωγό πετρελαίου. Η άλλη ότι τα υποκινούν Σκοπιανοί. Ίσως να κατέβηκαν και εξωγήινοι, ποιος ξέρει?

Είμαστε παγκοσμίως γνωστοί για την καχυποψία μας και για την ικανότητά μας να ψάχνουμε υπαίτιους οπουδήποτε αλλού εκτός από τους εαυτούς μας.
Το ίδιο είχε γίνει και με τις φωτιές στη Ζαχάρω. Ασύμμετρες απειλές, Αλ Κάιντα, κατασκευαστικές που θέλουν να ανοίξουν δρόμους και γω δεν ξέρω τι άλλο που προφανώς δεν αποδείχτηκε στη συνέχεια.

Εαν δεν είναι η γνωστή εθνική μας ηλιθιότητα που δρα αυτόνομα και τα σενάρια αυτά διακινούνται υπόγεια από επιτελεία για εκλογικούς ή οποιουσδήποτε αλλους αδιαφανείς λόγους τότε είναι άκρως αισχρά και επικίνδυνα. Αντί οι κρίσεις να γίνουν αιτία αφύπνισης εμείς ψάχνουμε για μάγισσες.

Ας το πάρουμε χαμπάρι. Κανείς δεν ασχολείται μαζί μας!
Μόνοι μας καταστρέφουμε το περιβάλλον και καίμε τα δάση. Μόνοι μας φτιάξαμε την οικονομία και την κοινωνία και την παιδεία και την κυβέρνηση και κόμματα και την αστυνομία και τους κουκουλοφόρους και τις φασαρίες και τον κακό μας τον καιρό, Και όπως μόνοι μας τα φτιάξαμε , έτσι και μόνοι μας πρέπει να τα λύσουμε και να αποδώσουμε τις ευθύνες σε αυτούς που τις έχουν ή και σε μας τους ίδιους

Είμαστε μεγάλα παιδιά πια.

5 comments:

eldes said...

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου...τουλάχιστον ας μη γίνουμε εμείς συνένοχοι και ας αντισταθούμε σε οτι ισοπεδώνει!
Ας δημιουργήσουμε οάσεις ανθρωπιάς...ετσι δεν θα ντρεπόμαστε για τους εαυτούς μας και για τα παιδιά μας!!!Θα μπορούμε να πούμε: Προσπάθησα...

Thai said...

Επιτέλους,ας σταθούμε κριτικά κι ας τα θυμόμαστε όλα (γιατί ξεχνάμε εύκολα εμείς οι Έλληνες) πριν εκφραστούμε για ότι συμβαίνει γύρω μας. Πότε; Την κορυφαία στιγμή της κοινωνικής μας έκφρασης...στις εκλογές!! Εκεί φαίνεται η δύναμή μας!

Chris said...

Και στις εκλογές αλλά και στην καθημερινότητά μας. Γιατί μας δουλεύουν άγρια οι ηγεσίες πολιτικές, οικονομικές , θρησκευτικές και άλλες. Ας μη μασάμε κουτόχορτο και ας τους το λέμε κατάμουτρα

MenieK said...

ο εσωτερικός εχθρός είναι το μεγαλύτερο, συνεπέστερο και με τη μεγαλύτερη διάρκεια άλλοθι από καταβολής εξουσίας....

Chris said...

Maniek
Δεν καταλαβαίνω αν συμφωνείς ή διαφωνείς μαζί μου εκτός αν είναι τυπογραφικό λάθος και εννοείς ο εΞωτερικός εχθρός.Εγώ θέλω να πω ότι για τα προβληματά μας φταίμε εμείς και κανένας άλλος. Είτε είναι οι από πάνω είτε οι απο κάτω.