02/07/2009

Ωρολογιακή βόμβα Siemens

Τρεις ειδήσεις για την υπόθεση Siemens. Ο Τσουκάτος άρχισε να μιλάει, ο Χριστοφοράκος υπό δίωξη στη Γερμανία και αποΣανιδοποίηση στη Δικαιοσύνη.

Όπως πολύ έγκαιρα είχε ξαναγράψει το μπλογκ , η υπόθεση Siemens είναι μια συστεμική διαφθορά, μια ωρολογιακή βόμβα που μπορεί να ταρακουνήσει και να ανανεώσει το πολιτικό σύστημα της χώρας. Δεν είναι το σκανδαλάκι του ανθυπουργίσκου που πήρε δώρο κανένα ψυγιάκι(που και αυτό διώκεται φυσικά)

Αν σκάσει το σκάνδαλο για ένα ή δυο κόμματα, τότε θα πάρει η μπάλα και τα άλλα. Όλοι γνωριζόμαστε σε αυτόν τον τόπο και ξέρουν αν υπάρχουν διπλά βιβλία, off shore κόλπα, Γερμανοί ή όχι.

Ας σταματήσει η κυβέρνηση να το χειρίζεται ως θέμα ομηρίας του ΠΑΣΟΚ και των εσωκομματικών της αντιπάλων και να υπολογίζει τον πολιτικό χρόνο για την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Σε μια τέτοια περίπτωση το κυβερνών κόμμα θέλει να εμφανίσει έργο («εξιχνίαση» της υπόθεσης Siemens), να το χρωματίσει ως πράσινο σκάνδαλο και οι «τελάληδες» να κράζουν για τη χορηγία του 1 εκατ. μάρκων προς τον Θ. Τσουκάτο.


Το ΠΑΣΟΚ ας αφήσει τα παιχνίδια με τη Βουλή. Εβγαλε η Βουλή ποτέ κανένα πόρισμα παραμεμπτικό?
Και οι δυο ας μας πούνε πρώτα τι έγινε, μετά ας πάνε σπίτια τους οι παλιοί για να αφήσουν νέους ανθρώπους που ισως να ξεκαθαρίσουν το πολιτικό τοπίο γιατί παραβρώμησε.

Κάποιες συγκεκριμενες προτάσεις είχαν ακουστεί στο παρελθόν

Θα το τολμήσουν?

No comments: