05/03/2010

Ψάχνουν για θύματα?



Όπως βλέπετε στην γραφική παράσταση το πρόβλημα του δημόσιου χρέους δεν είναι μόνο ελληνικό. Πολλές άλλες χώρες είναι σε χειρότερη κατάσταση. Φυσικά διογκώθηκαν τα ελλείμματα μετά τις κρατικές επιχορηγήσεις στις Τράπεζες όταν έσπασε, πριν δυο χρόνια, η τραπεζική φούσκα (που πηγαν τα λεφτά?)

Το γεγονός αυτό δεν απαλλάσσει εμάς τους Έλληνες από τις ευθύνες κακοδιαχείρισης, διαφθοράς και αδιαφορίας που μας έφεραν σε αυτή τη θέση που απειλεί την οικονομική και κονωνική (και ίσως εθνική) μας ανεξαρτησία και υπόσταση. Τα έχουμε πει αυτά. Μόνοι μας τα σκατώσαμε και δε μας φταίνε ούτε οι κακοί Ευρωπαίοι, ούτε οι κερδοσκόποι, ούτε.....
Δεν είδα κανέναν να διαδηλώνει τόσα χρόνια για το Βατοπέδι, τη Ζήμενς και όλα τα κόλπα της κλεπτοκρατίας ούτε να διαμαρτύρεται για το ότι δεν ζητάγαμε και δεν πέρναμε αποδείξεις ή γιατί βολευόμαστε στο Δημόσιο ενώ ξέρουμε ότι δεν μας χρειάζεται τόσους πολλούς. Λες και αυτά αφορούσαν τα λεφτά άλλων και όχι τα δικά μας.

Πέρα από αυτό όμως ο διεθνής ντόρος που γίνεται και δεν λέει να κοπάσει με την Ελλάδα στα σοβαρά ή πονηρά πρωτοσέλιδα μου προκαλεί την εντύπωση ότι ψάχνουνε έναν αποδιοπομπαίο τράγο να του φορτώσουνε το σπάσιμο της δημοσιονομικής φούσκας που έρχεται για όλους. Και το λέω με όλες τις επιφυλάξεις που έχω κατά της έμφυτή μας συνωμοσιολογίας

Κατά ιστορικές περιόδους φταίγαν για όλα οι Εβραίοι, οι κομμουνιστές, οι χριστιανοί, κλπ. Μήπως θα λένε σε λίγο ότι για όλα φταίνε οι Έλληνες?

Ο ρατσισμός είναι πιο ανώδυνος και πιο εύπεπτος από την κριτική στη νεοφιλελεύθερη βλακεία τους. Ένας επικίνδυνος λαϊκισμός που δεν θα ήθελα να τον σκέφτομαι ή να τον ζήσω ούτε καν στους εφιάλτες μου.

No comments: