14/11/2010

Η Ευρίκλεια Ιζνογκουντ

-Θέλω να γίνω βεζύρης στη θέση του βεζύρη
-Βρε κορίτσι μου , δεν είσαι συ γι’αυτά
-Εγώ θέλω να είμαι η πιο ανταγωνιστική στο κόσμο. Θέλω τοπ γνώση και αειφόρο ανάπτυξη που φοριέται τωρα τελευταία.
-Δις ις νο γκουντ, ιζνογκουντ

Αλλά που αυτή τίποτα! Στην αρχή έτρεχε στη Λισαβώνα για... αρραβώνα. Δεν της βγήκε όμως γιατί λέει αυτό το «αειφόρος» δεν φοριόταν. Άσε που μοιάζει αναρχοκοινωνικό και το έκοψε. Το έκανε «πράσινη ανάπτυξη» και ξου απο την πόρτα η κοινωνική αλληλεγγύη και τα συναφή περί οίκου συνοχής.

-Βρε καλή μου , η Αμερικάνα έχει μάθει αλλιώς. Δεν της την βγαίνεις στο έτσι. Άσε που και αυτή με τις μαλακίες της βρίσκει μπροστά της την Κινέζα που δεν θα της αφήσει ούτε βρακί στον κώλο της. Θα μαλλιοτραβηχτούνε αυτές, να το θυμάσαι.
-Εγω θέλω , θέλω, θέλω ! Θα γίνω βεζύρης στη θέση του βεζύρη. Θα αλλάξω όνομα. Θα με λέτε από δω και μπρος Ευρίκλεια 2020. Έτσι θα δίνω ... προοπτική.
- Ζήσε Μάη 2020 ακούγεται καλύτερα. Πιο ανοιξιάτικο! Τι λες? Μίλα και συ, βρε θεία Αριστέα.

Που όμως η θεία Αριστέα! Είχε το νου της στον θείο Ιωσήφ που την παράτησε και έφυγε χωρίς ποτέ να ολοκληρώσουν τη σχέση τους. Έλεγε μόνο ότι έπρεπε να την παρατήσουμε την Ευρίκλεια και να φύγουμε. Να γίνουμε αντισυστημικοί , ναι αμέ! Να μάθει η καταραμένη.
-Και να πάμε που ρε θεία? Στην Αμερικάνα τη στραβοκάνα η την Κινέζα την πινέζα?
Μουγκα η θεία σε αυτό. Άρχισε να τριγυρίζει σε κακόφημες συνοικίες και να συμμετέχει σε ομάδες ψυχανάλυσης με ολίγον αντίχριστο , Μπρετόν και μαριχουάνα.

Μ’αυτά και μ’αυτά πέρασε ο καιρός και ούτε κατάλαβε η Ευρίκλεια για πότε της την έφαγαν την προίκα ο Γερμανός και ο Τραπεζίτης.

Και αρχίσανε τα όργανα. Όλου του είδους τα όργανα! Μουσικά, θεσμικά, σεξουαλικά. Πρώτη βγήκε στο κλαρί η εταίρα η Έλλη από τα νότια προάστια. Εχω έλλειψη ρευστού και παίζω και τα ρέσταααα, τραγούδαγε στις πίστες της παραλιακής.

-Δως της ένα μνημόνιο να ησυχάσει μέχρι να δούμε τι θα κάνουμε με τα δικά μας. Δεν πιστεύω να μας κουβαληθεί εδώ η τσαπατσούλα , η φτωχομπινεδιάρα και γίνουμε σούργελο!

Αλλά σε λίγο να και η Αμάλια Φάδο , η Καρμεν Φλαμένκο και το παιδί θαύμα της Λισαβώνας η μικρή Ιρλανδέζα που όταν άρχιζε να πίνει ξέχναγε να τελειώσει.
-Τι γίνεται βρε Ευρίκλεια τώρα? Όχι βεζύρης δεν γίνεσαι αλλά ούτε λαντζέρης.
-Ρίχτους μνημόνια και μηχανισμούς στήριξης μεχρι να δούμε τι γίνεται.

Ήξερε η Ευρίκλεια ότι αν δεν πάρει την προίκα πίσω από από τον Γερμανό και τον Τραπεζίτη τότε 2020 θα ήταν οι κλωτσιές που θα τρωγε.

Πως να τα πάρει όμως? Ήταν και συναισθηματική. Λεφτός χαρακτήρας. Ο Γερμανός δούλευε 30 χρόνια στην μούχλα και τη λάσπη για να τα μαζέψει. Εύκολο είναι να του πεις φέρτα για την Έλλη στην παραλία? Η για την Κάρμεν που φουμάρει το μαύρο σαν λιβανιστήρι? Ο Τραπεζίτης από την άλλη τα είχε πάει στην Κινέζα που , άλλη σκρόφα και αυτή, ήθελε να αγοράσει τα λιμάνια , τα τρένα, τα αεροπλάνα, τα εργοστάσια ακόμα και τα βρακιά της Ευρίκλειας με τα λεφτά τα δικά της. Άκου ρε θράσος. Ε, όχι ρε πούστη. Αυτό πάει πολύ.

Τι θα μπορούσε να κάνει? Τίποτα. Απλά να προσεύχεται. Να παρακαλάει μπας και πληθωριστούν τα λεφτά και έτσι βουλώσει κανα δυο τρύπες. Από μεσα της όμως τα λεγε αυτά γιατί έτσι και το μάθαιναν ο Γερμανός και ο Τραπεζίτης που θα έχαναν τα λεφτουδακια τους (της) θα την έκαναν ρεντίκολο στις αγορές του κόσμου με τα σπρεντς και τα σορταρίσματα και με όλους τους καθώς πρέπει γκλαμουροδηθενάτους.

Η μόνη της ελπίδα πια? Η Αμερικάνα και η Κινέζα να κόψουν χρήμα. Ζεστό χρήμα, πληθωριστικό. Να φάει ο κοσμάκης να ησυχάσει, να ξαναβρεί την προίκα της και στα απαυτά της η δημοσιοκλοπική πειθαρχία και τα λοιπά πιπολογίματα που της τα πούλαγαν για χρυσές κορδέλες οι ανεμνηστήρες της μετα-μοντέρνας ασχετοσύνης.

Ε, ρε που σε τραβολογούν καημένη Ευρίκλεια. Απο τον αρραβώνα στη Λισαβώνα στα μνημόσυνα με τα μνημόνια. Πρόσεχε! Όταν αρχίσουν να μιλάνε για εξόδιο ακολουθία μη πας. Δεν θα ναι για καλό το καλό σου. Να σαι σίγουρη.

Mega ΥΓ: Είχε γραφτεί αυτό το αστείο πόστ όταν ξανάκουσα δημόσια συζήτηση για την εξαγορά του δημοσίου χρέους των κρατών μελών που είναι καταχρεωμένα (είναι πιο πολλά από ότι φαντάζεστε)
Γιατί, δηλαδή , αγοράσανε τα χρέη των ιδιωτικών τραπεζών , πριν από μερικά χρόνια, και βρήκανε τρόπους να θάψουν τα «τοξικά» προιόντα τους?
Αυτό σημαίνει νέο χρήμα και πληθωρισμός. Γιατί όμως όχι? Προφανώς και δεν το θέλουν οι Γερμανοί και αυτοί που δεν χρωστάνε να τους πιάσουνε ....κώτσους. Να εξανεμιστουν οι οικονομίες τους. Μόνο που νομίζω ότι το έχουν χάσει το παιχνίδι όταν στις ΗΠΑ και την Κίνα το σόου έχει ήδη αρχίσει.
Ο Παπανδρέου ως πρόεδρος της συστεμικής θείας Αριστέας θα τολμήσει να πει κάτι ή φοβάται την διεθνή χρηματοπιστωτική δικτατορία ? Αν είναι έτσι ας αφήσει τη θέση του σε κανένα πιο τολμηρό. Μήπως βρίσκεται και σε σύγκρουση συμφερόντων αυτή τη περίοδο?

1 comment:

atakis said...

Πάντα εύστοχος και ευρηματικός!