01/06/2011

Ένδον και έξω-οργισμένοι

Δίκιο θα είχε ο Πάγκαλος να ήταν εξοργισμένος με την πολιορκία της Βουλής από τους αγαναχτησμένους. Έτσι είναι ! Δεν μπορεί να ισοπεδώνονται θεσμοί χωρίς να υπάρχει προοπτική για κάποια εναλλακτική λειτουργία.
Όμως , λέω, θα είχε δίκιο και όχι ότι έχει δίκιο. Γιατί απλούστατα δεν έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία. Αν κάποιος σαν και αυτόν είχε τσίπα πάνω του ή θα είχε δώσει αγώνα να ξεσκεπαστούν τα σκάνδαλα και να πάνε έστω κάποιοι φυλακή ή θα είχε παέι προ πολλού σπίτι του ρίχνοντας κατάρες γύρω του.
Τότε θα του λεγα «δίκιο έχεις». Όταν όμως είσαι πρεζόνι της εξουσίας, τότε τα θέλει η κούτρα σου.
Τη Δημοκρατία και τη Βουλή  την έχουν κατακρεουργήσει τόσα χρόνια εκ των ένδον και δεν είδα να έφυγε κανείς από οργή.   Ακόμα και αυτοί που λέτε ότι δεν είναι όλοι ίδιοι, Χρήστο, το λέτε καθισμένοι σε "καρέκλα".
Ο χαρισματικός  πολιτικός ξέρει πότε πρέπει να του δίνει ή έστω να το βουλώνει.

Όσο για τα  όσα είπαν Μίκης , Πελεγρίνης, Κασιμάτης, Μπέης και λοιποί γέροι έχω γράψει πριν λίγο καιρό μια προτροπή. Αυτοί που τους αγαπούν ας τους πούνε να σταματήσουν να  λένε παλιομοδίτικες ανοησίες.

Άντε γεια και από βδομάδα πιστεύω να έχω και εγώ ιδίαν και εκ του σύνεγγυς άποψη για το τι τρέχει εκεί κάτω.

ΥΓ: Το χω ξαναπροτείνει αλλά δεν εισακούστηκα. Κάτι οι καρπαζιές, κάτι τα γιαούρτια, οι πολιορκίες, τα γιουχαίσματα , κλπ, θα πρέπει το επάγγελμα του πολιτικού ( επάγγελμα λέω και όχι λειτούργημα) να ενταχθεί στα βαρέα και ανθυγιεινά. Θα έχει και περισσότερα ένσημα για τη σύνταξη.
Για γέλια και για κλάματα, δυστυχώς.

No comments: