09/10/2008

Εκτος από τις καταθέσεις θέλουμε εγγύηση και για τα χρέη

Αν γίνει κανένα μεγάλο μπραφ στο τραπεζικό σύστημα αυτό το "η πολιτεία εγγυάται τις καταθέσις μέχρι €100000" μου θυμίζει το ανέκδοτο με τον πολιτικό που υπόσχεται προεκλογικά σπίτια στους ψηφοφόρους του "γράψ'του ένα σπίτι" λεει στη γραμματέα του και εννοεί κάτι άλλο (όσοι δεν το ξέρετε να μου ζητήσετε να σας το πω).

Ας είναι. Ας κάνουμε πως δεν τρέχει τίποτα. Τι θα γίνει όμως με αυτά που χρωστάμε σε δάνεια στεγαστικά, καταναλωτικά και σε πιστωτικές κάρτες αν η Τράπεζά μας καταρρεύσει? Θα τα πληρώσουμε ή θα τα κερδίσουμε?
Προτείνω να εγγυηθεί η πολιτεία ότι δεν θα πληρώνουμε τα χρέη μας σε μια Τράπεζα που θα υπάγεται σε σχέδιο σωτηρίας (με τα δικά μας λεφτά λέω και πάλι) μέχρι τις €250000.
Ουτοπική πρόταση γιατί αυτά που σου χρωστάνε μπορεί και να τα χάσεις αυτά που τους χρωστάς ποτέ. Λέω όμως τώρα που έχουν πάρει φωτιά τα μπατζάκια τους και κατεβάζουν τα επιτόκια τόσο γρήγορα όσο και τα βρακιά τους μήπως.....

Καλά , καλά ένα αστείο είπαμε.

3 comments:

Christos said...

Για πλάκα το λες εσύ αλλά το βρίσκω ωραίο. Ασε να ονειρεύομαστε

ange-ta said...

σκέφτεσαι ενα πληθωρισμό, ας πούμε 1000%?

Χρωστας 200.000? γίνονται 200.
Ε, καποιος θα σου χαρίσει 200 ευρούλια να πας να τα πλερώσεις και να ξεμπερδέψεις.

Αυτο τρέμει το σύστημα!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Chris said...

Απο το στομα σου και στου θεου τ΄αυτί με ανάλογη αναπροσαρμογή αποδοχών. Ενα πραγματικά φιλολαικό μέτρο να παρει ο κοσμάκης μια ανάσα