21/10/2008

Μπουγάτσες και κοτόπουλα με ουίσκι

Μου το έστειλε η φίλη μου η Έλλη και το δημοσιεύω για τους πολλούς καλούς μου φίλους από τη Θεσσαλλλονίκη και τα πέριξ που βρίσκονται στη γκρίζα χώρα της σοκολάτας (τι θα γίνει θα βάλουνε καμιά πτήση απευθείας να μη πηγαίνετε μέσω Καπερναούμ, να πάω και γω που χω χρόνια να φάω γνήσια μπουγάτσα και να πιω καφέ στο Ηλέκτρα ?).
Είναι ο γαστριμαργικός google της πόλης. Ένα κλικ και βλέπεις που θα φας και τι. Κλικ και να το το πατσατζίδικο. Πρωτότυπη και χρήσιμη δουλειά. Τόσο ζωντανή που νομίζω ότι μου 'ρχονται μυρωδιές απ τα Λαδάδικα.

Δεν έχεις και για την Αθήνα τίποτα παρόμοιο κορίτσι μου? Μονο τρια μαγαζια? Όχι βέβαια ότι είμαι και πολύ εκεί. (ασε την Άνδρο τη φτιάχνω εγώ σε χρόνο dt).
Μου στέλνει και μια συνταγή που δεν είναι μεν Σαλονικιώτικια αλλά παρουσιάζει ενδιαφέρον σε όλα τα μήκη και πλάτη. Τρώγεται κατά προτίμηση σε ζόρικες στιγμες και κάνει καλό στην κατάθλιψη, συμφωνα με έγκυρες πηγές ομοιοπαθητικής.
Ιδου
ΣΥΝΤΑΓΗ :Κοτόπουλο με Ουισκι

Αγοράζετε ένα κοτόπουλο 1200 γρ. και ένα μπουκάλι Ουίσκι
Προβλέψτε , αλάτι, πιπέρι ,ελαιόλαδο, και μπέικον σε λωρίδες

Για καλό και για κακό βεβαιωθείτε ότι έχετε και ένα βάζο μαγιονέζα

Τυλίξτε το κοτόπουλο με τις λωρίδες, αλατοπιπερώστε, και ρίξτε μία υποψία ελαιόλαδου

Προθερμάνετε τον φούρνο σε μεσαία θερμοκρασία, (220 βαθμοί ή θερμοστάτης στο 5 ) για 10 λεπτά
Σερβιριστείτε ένα ποτήρι Ουίσκι και πιείτε το

Βάλτε το κοτόπουλο στον φούρνο αφού πρώτα το τοποθετήσετε σε κατάλληλο σκεύος

Βάλτε και πιείτε ακόμα ένα ποτήρι Ουίσκι
Επαναλάβατε αυτό το βήμα άλλες δυο φορές

Μετά από ένα τέπαρτο φουρνίστε το ανοιγμα για να επιγλέψετε το κλείσειμο του ψοτόπουλου

Λιάστε ξανά το ουικάλι του Μπίσκη και καπιατήτε μια καλή λουγία

Μετά απο ένα κετα.. οχι πέταρτο της ώρας, αργότερα τελος πάτνων ....
κλιτρίστε μέχρι τον μπούρνο
ανοίφτε την χόρτα, ξεγυρνίστε, απαναδονήστε
βάλτε τελος παντων το φωτόπουλο απ την αλλη

καφήστε σε μια λωκο καλέκρα και καβετάστε κανα'δυό φατήρια Κίσκη αμόκα

Νυστε, λυστε ψηστε το κουφόλουπο για μιση φώρα ακόμα .

3 λοτήρια αρφότερα ....

Ζαμέψτε το γατόπουλο απο χαμω, ( επεσε το μακαλισμένο) , καφαρίστε το, και γάλτε το σε μιάτο

Φτάτε τα κούτρα σας απο το νέσιμο στο κάτωμα απ τα γάδια που μυθικαν στα κλαπάκια της μουζινας

μην αποχειραθητε να κησωθειτε, μια φαρά ειμαστε εδω μάτω
απομελειώστε το δουκάλι του Ρίσκι

αργόμπερα σαρθήτε ως το κρεμάτι και κοιθωμητε ως το χρωι

Την επομενη μέρα , παρτε ένα αλκα σελτζερ
Πηγαινετε να φάτε κρύο kοτόπουλο με μαγιονεζα
και καθαρίστε το μπο****λο που δημιουργήσατε στην κουζινα


την άλλη βδομάδα θα δοκιμάσουμε την Κρητική συνταγή :Κατσικάκι με τσικουδιά !!!

6 comments:

ange-ta said...

καλή η συνταγη, αλλά αντι για ουϊσκι, λέω να βάλω κρασί, κοκκινέλι πολλών χρόνων ή πικροδάφνη

Chris said...

Και συ βρε ange-ta με τα εθνικιστικά σου. Αφου είναι σκωτσέζικη η συνταγή.
κάνε το κατσίκι με την τσικουδιά εσύ

MenieK said...

μιλάμε, γέλασα τόσο πολύ, που δεν μπορούσα να γράψω σχόλιο... Να ΄σαι καλά κι εσύ κι η Ελένη, μου φτιάξατε τη μέρα :-D

Chris said...

Είναι πράματι πολύ έξυπνο. Να είσαι πάντα καλά Maniek να γελάς.Και μη ξεχνάμε το γέλιο είναι θεραπευτικό.

ange-ta said...

Κυριακή, καλή ώρα για να μαγειρέψω!!!!

Anonymous said...

Καταπληκτική η συνταγή σου. Περιττό να σου πω οτι εχει μαθευτεί σ' ολο το Ευρωπαικό μιας και τα παιδιά σου κάνουν διαφήμηση...