01/10/2009

Πράσινη διακυβέρνηση

Είτε αυτοδύναμο είτε, ακόμα επιτακτικότερα, όχι το ΠΑΣΟΚ κερδίσει τις εκλογές και είτε είναι στη Βουλή είτε όχι οι οικολόγοι, πρέπει να ζητήσει την στήριξή τους και να τους συμπεριλάβει στο κυβερνητικό σχήμα.
Όπως έχω ξαναγράψει, η πολυπλοκότητα και δυσκολία της σημερινής κατάστασης απαιτεί τις ευρύτερες κοινωνικές συμμαχίες και πολιτικές συστρατεύσεις κομμάτων και δυνάμεων στη βάση προγράμματος.

Για 4 συγκεκριμένους στόχους:

1) να ξεβρωμίσουμε από τα τριτοκοσμικά μας σκουπίδια

2) Να περισώσουμε ότι σώζεται από τα δάση μας

3) Να δημιουργηθούν θέσεις πράσινης απασχόλησης

4) Για τη διαφάνεια και το ξεκαθάρισμα των σκανδάλων ειδικά της Σιμενς

Τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Δικαιοσύνης είναι ότι πρέπει.

Ας γίνει το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο μια δύναμη εξουσίας αλλά μια πλατφόρμα ανάδειξης νέων δυνάμεων και ατόμων που συμπλέουν με τους στόχους του.
Αν αυτό ξενίζει τα κομματικά επιτελεία δεν ξενίζει καθόλου τους πολίτες που το στηρίζουν.

Από μια προεκλογική Αθήνα

Η Άλλη Όψη

4 comments:

Tweety said...

Συμφωνώ με τους στόχους,αλλά έχω κάποιες αμφιβολίες ως προς την επίτευξή τους με οποιαδήποτε κυβέρνηση. Θα χρειαστούν κάποιες δεκαετίες για να γίνουν συνείδηση όλα αυτά, όχι από τους πολίτες αλλά από τους πολιτικούς. Ας προσέξουν οι πολίτες τι θα ψηφίσουν!

Chris said...

Tweety καλωσόρισες στην Ιντερνική μας παρέα.Καιρός ήταν.
Ας πάνε να ψηφίσουν οι πολίτες και ας προσέξουν.

Σίσσυ said...

Από τη στιγμή που οι Έλληνες αποφάσισαν να δεχτούν το νέο προφίλ πολιτικού που υποστηρίζει ο Γιώργος Παπανδρέου -τέρμα οι φωνακλάδες και τσαμπουκάδες ελληνάρες αρχηγοί- θέλω να πιστεύω ότι θα δεχτούν και τις όποιες καινοτομίες αποφασίσει. Άλλωστε το ο Γιώργος το απέδειξε, σεβόμενος το περιβάλλον, αποφασίζοντας να μην αναρτηθούν στους δρόμους "διαφημιστικές" αφίσες του ΠΑΣΟΚ. Ας ευχηθούμε λοιπόν να μη χρειαστούν κάποιες δεκαετίες για να γίνουν συνείδηση όλων μας όλα αυτά!

Ellik said...

Πολύ φοβάμαι, ότι ο μηχανισμός που ονομάζεται δημόσιο, προσωπικό συμφέρον, μίζα, επίδομα, βόλεμα, κοιτάω την πάρτη μου....δεν θα τον αφήσει να κάνει το οτιδήποτε. Ελπίζω ο κ. Παπανδρέου να επιλέξει αξιοκρατικά τους συνεργάτες του, οι οποίοι κ εκείνοι με την σειρά τους θα κάνουν το ίδιο σε όλον τον δημόσιο τομέα. Καλό θα ήτανε να υπάρξει αξιολόγηση σε όλους τους τομείς και οι υπουργοί να ασχοληθούν με τα κοινά κ όχι με το τι γράφει κάθε φυλλάδα.
Και κάτι ακόμα (μιας κ πήρα φόρα) καλό θα ήταν να κοιτάξουμε τα παιδιά μας από το δημοτικό και όχι μόνο από το λύκειο. Ας αγαπήσουν αυτό το σχολείο.
Αξιολόγηση λοιπόν σε όλα. Καλή επιτυχία κ. Παπανδρέου… Αλήθεια εμείς πόσο έτοιμοι ήμαστε να τον στηρίξουμε όταν θα θιχτεί το «δικό μας» συμφέρον;