09/10/2009

Οικολόγοι και ΠΑΣΟΚ

Η προσφορά του νέου Υπουργείου Περιβάλλοντος στους Οικολόγους ή τέλος πάντων σε έναν από τους εκπροσώπους τους ήταν πολύ καλή κίνηση από το ΠΑΣΟΚ. Έγινε βέβαια βιαστικά και τσαπατσούλικα στην …..τούρλα του Σαββάτου και φυσικό ήταν οι Οικολόγοι να φοβηθούν ( πιστεύω ότι έχουν ήδη μετανιώσει που δε το διαπραγματεύτηκαν καλύτερα).
Το μπλογκ το είχε προτείνει (Πράσινη Διακυβέρνηση) όχι μόνο για το Περιβάλλοντος αλλά και για το Δικαιοσύνης που εκεί πια θα έσπαγε τα ταμεία αν το πρότεινε.

Το έχω ξαναγράψει και δε θα διστάσω να το ξαναπώ. Με την κοινωνική κατάσταση που επικρατεί και την ξεχαρβαλωμένη δημόσια διοίκηση ο μόνος δρόμος για να αλλάξουν τα πράματα είναι με τη συμμετοχή του μικρού εκείνου ενεργού κομματιού της κοινωνίας που ακόμα αντιστέκεται (Οι πολίτες και το ΠΑΣΟΚ; δυο προτάσεις). Τα ανοίγματα του ΠΑΣΟΚ προς την κοινωνία πρέπει να είναι τολμηρά, διαρκή και ειλικρινά.
Εκτός από τους οικολόγους υπάρχει και η αριστερά , μη το ξεχνάμε, που στη βάση προγράμματος μπορούν να παράσχουν στήριξη σε μερικά πολύ εστιασμένα θέματα όπως η διαφάνεια, αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης, τα σκουπίδια, τα δάση, κλπ.

Περιμένουμε!

3 comments:

Tweety said...

Όντως λίγο σπασμωδική η άμεση προσφορά θώκου στους οικολόγους και πολύ καλά κάνανε που είπαν όχι.
΄Αλλο η αναζήτηση πραγματικής συνεργασίας και άλλο η προσφορά καρέκλας. Αν δέχονταν εγώ προσωπικά θα ένιωθα μεγάλη απογοήτευση. Τα οποιαδήποτε βήματα και ανοίγματα θα πρέπει να γίνονται προσεκτικά και μελετημένα και όχι υπό το κράτος του ενθουσιασμού.

Chris said...

Tweety,καλή μου, έτσι είναι όπως τα λες αλλά νομίζω ότι και η βούληση μόνο μετράει.

Ίσως θα ήταν σκόπιμο να συνεχιστεί ο διάλογος του ΠΑΣΟΚ με τους οικολόγους (και με την αριστερά επιμένω) σε αναζήτηση προγράμματος συνεργασίας. Οι μήνες που ακολουθούν θα είναι γεμάτοι εκπλήξεις και καλές αλλά και κακές.

Σίσσυ said...

Κατά την άποψή μου έπρεπε να δεχτούν οι οικολόγοι γιατί ακόμα και αν η πρόταση του ΠΑΣΟΚ ήταν "παγίδα", θα είχαν την ευκαιρία να υλοποιήσουν όλα αυτά που λένε τόσο καιρό και έτσι θα βλέπαμε στην πράξη κι εμείς οι απλοί πολίτες τι μπορούν να κάνουν. Σε ό,τι αφορά στην αριστερά αλλά και στους οικολόγους, καλή η θεωρία αλλά όταν αρνείσαι (αυτό αφορά κυρίως την αριστερά) ακόμα και το διάλογο κάτι δεν πάει καλά!