06/03/2010

Ναι, φταις και συ και γω

"Φταίω εγώ που δεν μπορώ να καταλάβω το μεγαλείο της δημοκρατίας που ζω, η οποία ρίχνει το φταίξιμο σε μένα τον δημόσιο υπάλληλο και εκπαιδευτικό που μετά από 12 χρόνια παίρνω 1300 ευρώ και πρέπει να πληρώσω εγώ."

Αναρωτιέται στο μπλογκ του ο αΔΕΞΙΟΣ. Διαβάστε το όλο με ένα κλικ εδώ

Ωραίο άρθρο και καλές προτάσεις που μακάρι να τις ακολουθήσουμε όλοι.

Του απαντώ όμως έδώ, όπως και στα σχόλια στο μπλογκ του, ότι ναι φταίει και αυτός και γω και όσοι τόσα χρόνια ανεχτήκαμε αυτό το μπάχαλο ενώ το βλέπαμε να κτίζεται βολεμένοι στην θαλπωρή μας κάνοντας αντίσταση με ανέκδοτα, αναλύσεις στα ουζάδικα και αυτο-ικανοποιημένοι με την σάτυρα του Λαζόπουλου.

Και αφού πια δεν έχουμε αξία ως εργαζόμενοι, ας δείξουμε την δύναμή μας ως καταναλωτές και ας ακολουθήσουμε τις προτάσεις.

2 comments:

Σίσσυ said...

Ναι παιδιά εμείς φταίμε αλλά τώρα πια ως καταναλωτές πιστεύω ότι θα ξυπνήσουμε. Πάντως μάλλον το πήραν χαμπάρι οι μεγάλες "αλυσίδες καταστημάτων" και ήδη ανακοινώνουν στο Τύπο ότι θα απορροφήσουν οι ίδιες την αύξηση του ΦΠΑ. Το πολύ κακό είναι ότι συγχρόνως απολύουν εργαζόμενους ώστε να βγαίνουν πάλι κερδισμένες. Φαύλος κύκλος δηλαδή. Α ρε παγκοσμιοποίηση μάς έκανες δούλους, ρουφιάνους και παρτάκηδες.

Chris said...

Για την τελευταία σου φράση, είναι πολύ σημαντικό να έχουμε επίγνωση της πραγματικότητας αν και η εθνική μας κατάθλιψη δε μας αφήνει.
Πιο σηματνικό είναι να την αποδεχτούμε ή νατην αλλάξουμε.
Το κάπου στη μέση είναι αντικείμενο προς μελέτη της πολιτικής ψυχολογίας