11/03/2010

Πραγματικότητα και κατάθλιψη

Αν δεν είσαι από αυτούς που σιχτιρίζουν τις απεργίες και την διαδήλωση σήμερα (δεν έχει συγκοινωνίες , δεν κάνεις τις δουλιές σου με το δημόσιο) τότε θα σου έλεγα ότι είναι καλό για την συναισθηματική σου ισορροπία να κατέβεις στην πορεία. Κάπου το διάβασα ότι ο ακτιβισμός κάνει καλό στο συναίσθημα και στην προσωπική ευτυχία.

Κατά τα άλλα δεν νομίζω ότι θα αλλάξει και τίποτα. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην κάνει πίσω από τις περικοπές σε σημείο τέτοιο που αν ζοριστεί τόσο πολύ από τις κοινωνικές αντιδράσεις να προτιμήσει την παραίτηση και τις εκλογές ( χαίρε μπάχαλο το μέγα τότε) παρά να ξεφύγει απο τους στόχους του οικονομικού της προγράμματος. Αντίθετα είναι έτοιμη να δεχτεί νέα μέτρα που θα προτείνουν η ΕΕ και το ΔΝΤ ( έρχονται, οϊ, οϊ μάνα μου)

Η αριστερά και τα συνδικάτα είναι υποχρεωμένα να αντιδράσουν για την τιμή των όπλων που έλεγε και ο πατέρας μου. Από κει και πέρα έχουν επίγνωση της κατάστασης και την εκμεταλλεύονται για τα κουκιά. Γιατί δεν αρκεί να διαμαρτύρεσαι μόνο και να αναλύεις και να φωνάζεις αλλά να προτείνεις και λύσεις. Λύσεις σημαίνει , όχι μόνο το τι, αλλά το πως και το ποιος. Ας πούμε να φορολογηθούν οι καταθέσεις. Πού, στην Ελβετία? Και υπάρχει ο αδιάφθορος μηχανισμός να τα μαζέψει? Ας πιάσουμε κανένα κλέφτη και να το χώσουμε φυλακή πρώτα και βλέπουμε. Αλλά και αυτό το απλό(χα, χα) πράμα η αριστερά το σνομπάρει. Γιατί μας λέει δεν είναι η ποινική κλοπή που φταίει αλλά η συστημική, δηλαδή ο καπιταλισμός, Ας τον αλλάξουν λοιπόν αλλά να μας πούνε το πως. Εκτός αν αυτά τα μεγαλοϊδεατικά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και ο νοών νοείτο.

Είναι απαραίτητα σήμερα να έχουμε επίγνωση της (πράγματι ζοφερής)πραγματικότητας αν και η εθνική μας κατάθλιψη δεν μας αφήνει. Μια παγκοσμιοποιημενη οικονομία, όπου για πρώτη φορά στην ιστορία ο πλανήτης αναπτύσσεται με το ίδιο μοντέλο, όπου η αγορά και όχι η κοινωνία βάζει τους κανόνες και όπου η εργασία έχει χάσει κατα κράτος ως προς το κεφάλαιο, δυστυχώς.
Και αφού την κατανοήσουμε τότε ας αποφασίσουμε, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες, αν θέλουμε να την αποδεχτούμε ή αν θέλουμε και μπορούμε να την αλλάξουμε. Όχι στην ιδεολογική και πολιτική θολούρα.
Το τραβεστί "κάπου στη μέση" είναι αντικείμενο προς μελέτη της πολιτικής αλλά και της ατομικής ψυχολογίας.

6 comments:

Anonymous said...

Ωραία είναι όλα αυτά.
Δίκιο έχουν οι εργαζόμενοι, δίκιο και η κυβέρνηση...κάνει ότι μπορεί.

Εγώ ένα θέλω να μάθω...είναι διατεθειμένοι να ανοίξουν την πληγή και να καθαρίσουν το απόστημα;
Πότε θα μάθουμε...σε ποιους τα έδωσε ο Χριστοφοράκος; (Μάλλον ποτέ)
Πότε θα μάθουμε..τι έγινε με το χρηματιστήριο…(Μπα)
Πότε θα μάθουμε πως «πουλήθηκε» η Ολυμπιακή στην Aegean…ποίος τα πήρε και ακυρώθηκε ο διαγωνισμός ..μεσολάβησε ως από μηχανής θεός ο κος Βγενόπουλος και κατέληξε τελικά στην Aegean το 76%.

Μεγάλοι όμιλοι εταιριών που παρανομούν με ψεύτικα τιμολόγια, υπερτιμολογήσεις…κλπ.
Μα καμία μα καμία επιβολή προστίμου, ίσα ίσα που ψηφίζονται νόμοι υπέρ αυτών…και έτσι λύνονται τα προβλήματα.

Και υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα…όλες οι δουλειές έτσι κλείνονται…ο γνωστός του γνωστού ..και πάει λέγοντας.

Προσπαθούν να βάλουν μια τάξη...έτσι φαίνεται.
Και έχουν αρχίσει από τον δημόσιο τομέα…που το ΠΑΣΟΚ υποτίθεται ότι τον ελέγχει… ή έστω έχει πιο πολλούς ανθρώπους που μπορούν να στηρίξουν την πολιτική του…
ΜΑ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΧΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΟΠΟΙΗΘΕΙ…αν θίξεις τα συμφέροντα του κάηκες…

Ένα άλλο θέμα…οικονομικής φύσεως…
Ας αρχίσουν με το να μας λένε καθαρά και ξάστερα ποιος χρηματοδοτεί τα κόμματα. Ο τάδε δίνει το χ ποσό για το τάδε κόμμα. Απλά τα πράγματα.
Όλες αυτές οι εκστρατείες…όλα αυτά τα πάρτι ..πολλές φορές από υποψηφίους που ούτε η μάνα τους δεν τους ήξερε…κόστους 75000.
Ας αρχίσουμε με μικρά βήματα…πρέπει όλοι να ενδιαφερθούμε…όλοι να δουλέψουμε.
Σκεφτείτε ένα σενάριο…ουρές στους δρόμους για συσσίτια…βλέπετε το κράτος δεν έχει χρήματα για να πληρώσει μισθούς.
Εξεγέρσεις στους δρόμους….

Και μην ξεχνάμε για όλα τα παραπάνω είμαστε όλοι μας υπόλογοι…τους ψηφίσαμε, «πήγαμε» με το σύστημα, πολλοί από εμάς βολευτήκαμε..
Τώρα ήρθε η ώρα να ξεβολευφτούμε…να πληρώσουμε τον λογαριασμό…
Είναι σίγουρο ότι θα γίνει…αλλά κύριε Πρωθυπουργέ βάλτε μια τάξη στο μαγαζί…
Η Εθνική ταπείνωση που νιώσαμε όλοι μας….αρχίζει από το σπίτι μας μέσα…
Το κράτος πρέπει να έχει μπέσα ... Να κόψει το χέρι σε όποιον πάει να χρηματιστεί…εφοριακό, τελωνιακό, δήμαρχο, ιατρό, πολιτικό ή απλό υπάλληλο… κλπ.
Πρέπει να γίνει γρήγορο να προχωράνε οι δουλείες…ανταγωνιστικό, και όχι να σκοντάφτεις στο κάθε κάλο που για μια απλή βεβαίωση πχ οικογενειακής κατάστασης να πρέπει να πας 2 κ 3 φορές στον Δήμο.
ΕΚ.

Chris said...

Έχεις δίκιο ( η Έλλη φαντάζομαι από τα αρχικά και την....οργή)
Έγραψα μια μεγάλη απάντηση αλλά μου την έφαγε το ..Google!!
Η πάταξη της διαφθοράς είναι λυδία λίθος των προθέσεων του ΠΑΣΟΚ.
Θα δούμε γιατί τα συμφέροντα είναι τόσο μεγάλα και μαφιόζικα που αρχίζω να πιστεύω ότι απειλείται η ζωή τους.

Σίσσυ said...

Διαβάστε τι έμαθα χθες από φίλη μου δημόσιο υπάλληλο ιδιωτικού δικαίου;; (και όμως υπάρχει κι αυτό)σε ασφαλιστικό ταμείο. Οι εργαζόμενοι του υπουργείου οικονομικών, του ΟΓΑ κ.ά. υφίστανται μείωση αποδοχών μόνο 12% και αυτό γιατί μέσω των συνδικάτων τους είχαν καταφέρει να εντάξουν τα "επιδόματα" στο μισθό τους. Όσο για τους μισθούς τους, ακούστε περίπτωση. Ο Σιούφας "έβαλε" στο εν λόγω υπουργείο μια γνωστή του της οποίας η δουλειά είναι να βάζει σφραγίδες. Μισθός: 2.800,00 ευρώ μηνιαίως!!! Εν κατακλείδι, από ό,τι κατάλαβα τη μεταλύτερη μείωση (34% και όχι 30% στις μηνιαίες αποδοχές τους) την επωμίστηκαν οι υπάλληλοι των ασφαλιστικών ταμείων, πλην του ΟΓΑ όπως είπαμε και παραπάνω. Αυτά προς το παρόν! Τα ξαναλέμε.

Chris said...

Σισσυ μου το μπ΄;χ;λο της Ελληνικής διοίκησης είναι πολύ βαθύ και θα περάσουν χρόνια να διορθωθεί. Τουλάχιστον ας γίναι μια αρχή και προς το παρόν το ΠΑΣΟΚ δεν έχει κάνει κάτι εκτός από το να περικόψει μισθούς.
Φυσικά, ο Καλλικράτης είναι ένα τεράστιο βήμα αν φυσικά εφαρμοστεί εξορθολογισμού της περιφερειακής διοίκησης. Πρέπει όμως να γίνουν πολλά και στην κεντρική μηχανή με διαφάνεια, φαντασία και διοικητικές καινοτομίες όπως ας πούμε έγιναν τα ΚΕΠ παλιότερα.

Σίσσυ said...

Ας ελπίσουμε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο θα είναι πιο δίκαιο.

Chris said...

Ψύλλους στ'άχυρα ψάχνεις καλέ?
τα μεγάλα κεφάλια και κεφάλαια Σίσσυ μου δεν πιάνονται, όχι γαιτί δε θελει το ΠΑΣΟΚ (αλλά και οποιαδήποτε εθνική κυβέρνηση) αλλά γιατί δεν μπορούνε.
Μόνο με συντονισμένη διεθνή ή ευρωπαική δράση μπορουν να βάλουν χέρι στα off shore, ας πούμε, αλλά που να το ακούσουν αυτό Αμερικανοί, Εγγλέζοι και οι νεο-νεο-φιλελεύθεροι της Ευρώπης τρομάρα τους