19/03/2010

Dirty minds!!


Θυμάστε εκείνο το σύνθημα της δεκαετίας του 70 ,(όσοι είχατε γεννηθεί, φυσικά) που έλεγε "A clean car means a dirty mind"? Δεν εννοούμε βέβαια να πλένεις to αυτοκίνητό σου μια φορά τον χρόνο όπως κάνει το μπλογκ αλλά να το κάνεις κάθε Σαββατοκύριακο, ας πούμε. Για σκεφτείτε τι τύπος ανθρώπου μπορεί να είναι αυτός που έχει τον τενεκέ του (αυτοκινητάρα για τον ίδιο) παρκαρισμένο έξω από το σπίτι όλη την βδομάδα (όχι γιατί προτιμά τα ΜΜΜ αλλά γιατί άμα το κουνήσει δε θα ξαναβρίσκει θέση να το παρκάρει) να το πλένει καλά καλά και μετά να βάζει μέσα την οικογένεια να πηγαίνει για κοψίδια στη Βάρη. Δεν πάω παρακάτω. Όσοι παρακολουθούν το μπλογκ με καταλαβαίνουν. Η αντικοινωνική συμπεριφερά σε δεύτερο πλάνο.

Κατ'επέκταση θα έλεγα το ίδιο και για τις.....κουζίνες. Μια καθαρή και ταχτοποιημένη κουζίνα δείχνει βρώμικο μυαλό. Δεν έχεις άλλα προβλήματα και πλένεις τον νεροχύτη σου μερα νύχτα? Προφανώς μια κουζίνα αχούρι φανερώνει ανωτερότητα. Για τον λόγο αυτόν συγχαίρω τα παιδιά που στο φοιτητικό τους διαμέρισμα στέκονται υπεράνω των μικροαστικών και τετριμένων θεμάτων για να ασχοληθουν με τα ανώτερα και τα ενδότερα. Το μόνο που με στεναχωρεί είναι ότι δεν έμαθαν ακόμα να χρησιμοποιουν την καφετιέρα του εσπρέσο. Δείκτης και αυτός υποβάθμισης της παιδείας την σήμερον στα ξένα πανεπιστήμια. Στην εποχή μας πρώτα μάθαινες να φτιάχνεις καφέ, με τι φύλλο βγαίνεις όταν ο τζογαδόρος είναι στη μέση στη πρέφα και μεταααα έκανες την εγγραφή στη σχολή.

Τέλος πάντων, χύμα το άρθρο σήμερα αλλά είπα να ξεφύγω από τα πολιτικά και τα δανεικά και τις χρεοκοπίες. Δεν το μπορώ όμως και θα την πω.

Στη κατηγορία πιο κάτω από τα dirty minds είναι η κατηγορία των no minds. Σαν και αυτό το no mind Καρατζαφέρης που θέλει να μποϋκοτάρουμε τα γερμανικά προϊόντα για να τους τρομάξουμε τους γερμανούς. Και τι θα γίνει αν οι γερμανοί μποϋκοτάρουν τα ελληνικά συμπεριλαμβανομένου του τουρισμού? Αδιόρθωτη δεξιά! Πατώντας στον πατριωτισμό, στο φόβο και στην βλακεία της φυλής μας κερδίζει το ψωμί της και τραβά τη χώρα σε αδιέξοδα.

Που είναι ο καφές, αργεί ακόμα?

Καλό Σαββατοκύριακο

4 comments:

Σίσσυ said...

Νίκο μου έχεις μείνει πολύ πίσω σε ό,τι αφορά την κυριακάτικη σίτιση της ελληνικης οικογένειας! Δεν πάνε πια για κοψίδια στη Βάρη αλλά σε κυριλέ ψαράδικα με την πόρσε τους (το είδαμε κι αυτό κυριακή μεσημέρι!), σε "ψαγμένα" φαγάδια στου Ψυρρή (όπου πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, αλλά είναι μοδάτα!) και από την άλλη μεριά σε μεταμοντέρνες ταβέρνες όπου σου πιάνουν τον κό... για δήθεν "εμπνευσμένες μπριζόλες". Είναι κι αυτό το φαινόμενο της νεοελληνικής οικογένειας που σίγουρα έβαλε το λιθαράκι της για την κατάσταση που ζούμε.

Chris said...

Σίσσυ μου δεν έχει σημασία που πάνε και τι τρώνε. Ίσως αυτά που λες τονίζουν και το νεοπλουτίστικο στοιχείο του μικροαστισμού μας. Πάτημα για να μας τα παίρνουν πιο εύκολα.
Σημασία έχει η αντικοινωνική και αντι-αισθητική συνάμα διάσταση του εγωτικού μας μοντέλου όπου η "τάξη των πραγμάτων" δεν είναι εκεί για να εξηγήσει και να εξυπηρετήσει τον άνθρωπο αλλά να τον υποδουλώσει στις επίπλαστες, τις περισσότερες φορές, επιθυμίες του.

ΥΓ. Καλό μου φαίνεται αυτό που έγραψα αλλά μου θυμίζω... Βέλτσο. Λες τωρα στα γεράματα?

Anonymous said...

 οντως καλό ήταν αυτό που εγραψες. Θελουμε και τετοια θεματάκια.
dekal

Σίσσυ said...

Καλή η πρώτη παράγραφος Νίκο μου. Όταν έγραφες όμως τη δεύτερη, τι έπινες; Τέλος πάντων, εγώ πιστεύω ακράδαντα, γιατί το ζω, ότι αυτή η νεοπλουτίστικη τάξη ευθύνεται κατά πολύ μεγάλο ποσοστό για την άθλια κατάστασή μας. Παράδειγμα: Παιδί 9 χρόνων λέει στους συμμαθητές του στο σχολείο, μετά τα νέα μέτρα, "Εμένα ο μπαμπάς μου είναι μάγκας και δεν πρόκειται να πληρώσει τίποτα" (αληθινή ιστορία). Πείτε μου τώρα εσείς, πρώτον τι είναι ο πατέρας τους και τι πρόκειται να γίνει το παιδί του; Αυτή είναι και η δυστυχία μας, ότι η κατάσταση θα διαιωνίζεται από γονείς σε παιδιά, οι οποίοι είναι αυτοί που βγάλαν λεφτά με περίεργους τρόπους, που γκαζώνουν για να σκοτώσουν το σκυλί ή το γατί που περνάει το δρόμο, που αγοράζουν στους έφηβους γιους τους μοτοσυκλέτες για τη μαγκιά τους και δυστυχώς αρκετοί από αυτούς σκοτώνουν ή/και σκοτώνονται, που προωθούν στις κόρες τους το μοντέλο της showbiz, που γενικότερα ενισχύουν το σύστημα της αρπαχτής και του τσαμπουκά. Πώς φαντάζεστε λοιπόν ότι θα βγει αυτή η χώρα από το χάος; με τους "παρτάκηδες";