05/07/2010

Φτώχια και βία

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνουν πλέον τα βίαια περιστατικά με φόνους, δηλαδή εισβολή οπλισμένων σε καφετέριες και εστιατόρια, όπως προχθές στην Αμφιλοχία όπου 3 οπλισμένοι άνδρες με καλάσνικοφ εισέβαλαν σε εστιατόρια και πυροβολούσαν αδιακρίτως και χτες στην Ερέτρια όπου ένας πυροβόλησε και σκότωσε τρεις για οικονομικές διαφορές. Μετανάστες σφάζονται μεταξύ τους όσο βλέπουν την πίτα να μικραίνει. Από ανακοίνωση της αστυνομίας προκύπτει ότι όλο και πιο πολλοί μη σεσημασμένοι μπαίνουν στον χορό των ληστειών και όλοι μπορούν να καταλάβουν το γιατί. Όπου φτώχια και γκρίνια λέει το ρητό αλλά και βία θα πρόσθετα εγώ.

Τα περίχωρα του Μπουένος Άιρες ζουν σχεδόν αποκλειστικά με την επεξεργασία ναρκωτικών για τις διεθνείς αγορές. Στη Αργεντινή, που έχει εξελιχθεί σε κέντρο επεξεργασίας μετά την οικονομική της κατάρρευση, υπάρχουν πάνω από διακόσιες παράνομες πίστες προσγείωσης μικρών αεροσκαφών.

Είναι πια τεκμηριωμένο ότι η βία και η εγκληματικότητα αυξάνονται παράλληλα με την ανεργία και την φτώχια. Και όσοι θα έχουν λεφτά δεν θα μπορούν να τα χαρούν αφού δεν θα μπορούν ούτε να κυκλοφορήσουν σε λίγο. Εκτός αν έχουν πολλαααά λεφτά οπότε αλλάζει η κλίμακα και διαθέτουν βίλες φρούρια, ιδιωτικές αστυνομίες και θωρακισμένα αυτοκίνητα, κλασσική εικόνα στις λατινοαμερικάνικου τύπου δημοκρατίες .

No comments: