16/09/2010

Ερωτήματα στην εξουσία

Δεν έχω καιρό ούτε και όρεξη για πολλά πολλά τελευταία αλλά και δεν σταματώ να σκέφτομαι .

Θα πάει επιτέλους κανένας φυλακή για Ζιμενς και τις λοιπές κλοπές?

Θα μπει έκτακτη εισφορά σε όσους έχουν περιουσίες και τρόπο ζωής ανακόλουθο με τη φορολογική τους δήλωση? Είναι πάνω από 300000 οι οικογένειες που πλούτισαν κλέβοντας φόρους. Αν πάρουν από 100000 (ψίχουλα ως προς τα κλοπιμαία) από την κάθε μία μας κάμουν 30 δις . Και μη μας πουν που να τους βρουν. Πολύ εύκολο και γρήγορο να γίνει! Χωρίς να παρακαλάνε εφοριακούς.

Και μια ερώτηση...σφυρίζοντας. Αν ο Παπανδρέου συνεχίζει να αγνοεί την κοινωνική δικαιοσύνη και κάποιοι (όχι οι γραφικοί της σέχτας, των πυρήνων κλπ που τα βάζουν με μπάτσους και δημοσιογράφους) καθαρίσουν κάνα λαμόγιο πολιτικό, έναν μεγαλοφοροκλέφτη και κάνα μεγαλέμπορο κοκαΐνης θα βρουν πιστεύετε λαϊκή απήχηση ή όχι?

Και είναι δυνατό το αβόλευτο κομμάτι της κοινωνίας να ξεβολέψει τους καναπεδομπεμπέδες? Μέ άλλα λόγια , μετατρέπεται το πολιτικό σκηνικό ή ανατρέπεται.. …τοιουτοτρόπως βεβαίως, βεβαίως αγαπητοί κύριοι της πραγματικής εξουσίας?

Το μπλογκ θεωρεί το μνημόνιο συνταγή σύστασης σοβαρού κράτους. Κάτι που έπρεπε να έχει γίνειμετά την επανάσταση του 21. Το κράτος αυτό όμως πρέπει να είναι εκτός από σοβαρό και δίκαιο. Διαφορετικά μπορεί το μνημόνιο να γίνει και συνταγή για εμφύλιο, όπως το έχουν πει κάποιοι, ή για κοινωνικό και εθνικό μπάχαλο χωρίς προηγούμενο.

1 comment:

Anonymous said...

"Θα μπει έκτακτη εισφορά σε όσους έχουν περιουσίες και τρόπο ζωής ανακόλουθο με τη φορολογική τους δήλωση?": Μπήκε η περαίωση, δικαιώνοντας τους κατά σύστημα και κατ΄εξακολούθηση φοροφυγάδες...

"Το μπλογκ θεωρεί το μνημόνιο συνταγή σύστασης σοβαρού κράτους. Κάτι που έπρεπε να έχει γίνει μετά την επανάσταση του 21": Προφανώς έχεις δίκιο, αλλά μάλλον είσαι κι εσύ ένας από τους ελάχιστους, απέναντι στα πλήθη των "συμπαθών τάξεων" που διαφεντεύουν την Ελλάδα (φορτηγατζήδες, ταξιτζήδες, μπαταχτσήδες, ΟΣΕτζήδες, ραντιέρηδες, ιερομόναχους, τηλεπερσόνες, βενζινάδες, φοροφυγάδες, λαμόγια, γενικώς αεριτζήδες, κοκ)...

Όσο για το τι έγινε μετά την επανάσταση του 1821, υπενθυμίζω απλώς ότι σαν σήμερα (27/9) δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11417).

γ.κ.