29/09/2010

Τα σκουπίδια του μυαλού σας




Ε λοιπόν, με τις πρωτες σταγόνες της βροχής δεν πέθανε το καλοκαίρι! Ο ήλιος ξαναβγήκε και μαζί του και οι ελπιδες μας για το αύριο. Μόνο που οι παραλίες είναι πια μόνες τους ( τι ευτυχία) και οι λίγοι κολυμβητές πιο ελεύθεροι να επιλέξουν την ενδυμασία τους ( χε, χε).
Οι πρώτες σταγόνες της βροχής έδωσαν και το σύνθημα αναγέννησης της φύσης. Γέμισαν τα χέρσα χωράφια από τους βλαστούς της κρεμμύδας. Αυτής που θα κρεμάσουμε την Πρωτοχρονιά στις πόρτες μας για το γούρι. Σημάδι του χρόνου που τρέχει και που μας θυμίζει ότι ο χειμώνας πλησιάζει.

Ποιος είπε ότι το φθινόπωρο πεθαίνει η φύση? Αυτά είναι κατάλοιπα της βορειοευρωπαϊκής επίδρασης στη λογοτεχνία μας και στα βιβλία του δημοτικού. Εκει που ο χειμώνας είναι η δύσκολη, η σκληρή εποχή. Σε μας το δύσκολο είναι το άνυδρο καλοκαίρι και όπου οι βροχές του φθινόπωρου φέρνουν την αναγέννηση. Δείτε πως πρασινίζουν όλα γύρω μας!

Και κει που φιλοσοφείς και εξυμνείς τα ωραία της χώρας μας, της υπαίθρου και της επαρχίας (άντε με κανά ούζο) τρως στη μάπα τα καθόλου πράσινα σκουπίδια που συσσωρεύονται αμάζευτα επειδή έχουν απεργία οι συμβασιούχοι, δεν έχουν λεφτά, ο Καλλικράτης, οι εκλογές και γω δε ξέρω τι δικαιολογίες υπάρχουν για να βρωμάει το νησί απ'άκρο σ'άκρο. Φωτογραφία εξαιρετικά αφιερωμένη στα Υπουργεία Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Παιδείας. Τα σκουπίδια άραγε θα τραγουδάνε για πολύ ακόμα στις σχολικές αυλές?


Τρως απο πάνω και στη μάπα τις δηλώσεις Πάγκαλου ότι τα λέφτά τα φάγαμε όλοι μαζί και φτάνεις στα γράδα σου να ρίξεις μαύρη πέτρα και να μην ξαναδείς ελληνική παραλία. Το μπλογκ είναι από τους πρώτους που υποστήριξαν την συλλογική πολιτική ευθύνη για το χάλι μας. Όχι όμως για το κοινό φαγοπότι αλλά για την απάθειά μας που ανέχτηκε τόσα χρόνια το σαθρό πολιτικό σύστημα βολεμένη στον καναπέ. Τι λες ρε δικέ μας? Εσύ (μη το πάιρνεις προσωπικά) έφαγες το αρνί και μεις μια πατάτα από τα περισσέματα και το λες αυτό ότι φάγαμε μαζί? Η ρήση αυτή Πάγκαλου προτείνεται να ανακηρυχτεί ως η αρλούμπα της εποχής του Μνημονίου.

Όσο για τις αλλαγές στα ΑΕΙ, το θέμα δεν είναι τόσο εύκολο για σχόλια ανεξάρτητα από τους λαϊκισμούς και τις κραυγές της αριστεράς. Τα μέτρα Διαμαντοπούλου έχουν τη λογική τους μέσα στης παγκόσμιας λογικής τα .....πέντε μέτρα. Για το λόγο αυτόν θα επανέλθω.

2 comments:

Anonymous said...

Συμφωνώ και επαυξάνω για την ανακήρυξη των λεγομένων του Πάγκαλου ως η μεγαλύτερη αρλούμπα της εποχής του μνημονίου. Είναι "σεσημασμένος" αυτός ο (Θεός να τον κάνει)πολιτικός γαι τις δηλώσεις του (περί σημαίας που την πήρε ο αέρας κα άλλα...), ο οποίος κατέχει θέση αντιπροέδρου της κυβέρνησης παρακαλώ!! Ισως εννοούσε τους διορισμούς που έκαναν στους συντρόφους του κόμματος, οι οποίοι με τη σειρά τους, τους ξαναψήφιζαν και η χώρα οδηγήθηκε σε αυτά τα χάλια. Τώρα βέβαια οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι άχρηστοι, όπως λέει ο ίδιος!! Τί άλλο θα ακούσουμε στο βασίλειο του Ελλαδιστάν! Κλείνω με σύνθημα γραμμένο σε τοίχο: "ΤΟΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ!"
Ο ξάδερφος.

Chris said...

Και να τανε μόνον ένας αρλουμπολόγος?
Για τους διορισμούς το βλέπω λίγο πιο μπερδεμένο από ότι λες.
Για τη δημοκρατία φοβάμαι και γω όχι μόνο από τον αυταρχισμό της εξουσίας και παντοδυναμίας των ΜΜΕ αλλά από την άκρα συντηρητικοποίηση της κοινωνίας και από τον σκοταδισμό ακόμα και αυτών που νομίζουν ότι είναι προοδευτικοί και εναλλάκτικοί.