04/10/2010

Τωρα ξυπνάνε οι της παιδείας κύριοι

Με αφορμή την παρέμβαση της σημερινής Ελευθεροτυπίας για την Παιδεία (ξανά) αναρωτιέμαι που ζούνε ορισμένοι. Πολύ ανθρωπιστικά ακούγονται όσα γράφει αλλά........

Σήμερα ξύπνησε ο αρθρογράφος που έφαγε την ψυχρολουσία της τρόϊκας? Δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι εδώ και μια εικοσαετία η λαίλαπα του νεο-φιλελευθερισμού σαρώνει την Ευρώπη? Ότι τα πάντα είναι στην υπηρεσία της αγοράς και του κέρδους, ακομα και ο αέρας που αναπνέει? Ότι ακόμα και αυτό το ίδιο το κλίμα της γης (η επιβίωσή μας! ) προσφέρει , και αυτό ναι, «υπηρεσίες» που μετριούνται σε χρήμα? Ξέρει κανένα κράτος που η παιδεία είναι στην υπηρεσία του μαθητή και όχι της αγοράς? Η μήπως τα φροντιστήρια είναι στην υπηρεσία του μαθητή και όχι της τσέπης? Και ο ίδιος γιατί καλείται εκπαιδευτικός και όχι ο της παιδείας λειτουργός?

Που κοιμότανε τόσα χρόνια όταν κάποιοι φώναζαν ότι αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη και τον κόσμο όλο είναι τόσο σημαντικό όσο και αυτό που συμβαίνει στην αυλή του σχολείου? Αμφιβάλλω αν ψήφισε καν στις ευρωεκλογές ή αν πήγε σε κάποια διαδήλωση την περασμενη Τετάρτη όταν όλη η Ευρώπη ήταν στο πόδι για αυτούς ακριβώς τους λόγους που προανάφερα.

Υποκρισίας και αμάθειας το ανάγνωσμα.

No comments: