13/10/2010

Αν υποψιαστώ ότι υπάρχει διαφθορά στην Ελλάδα......

Αν υποψιαστώ ότι υπάρχει διαφθορά στην Ελλάδα θα αυτοκτονήσω!

Αν ήταν ο Καραμανλής που είχε πει το ότι κυβερνά μια διαφθαρμένη χώρα θα είχε ανέβει στην εκτίμησή μου. Δυστυχώς ούτε αυτό δεν έχει πει αυτός ο ανύπαρκτος πρωθυπουργός.

Και διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους οι τενεκέδες της πολιτικής και της δημοσιογραφίας επειδή λέει ο Παπανδρέου είπε την μεγάλη αλήθεια στους ξένους που όλοι την ξέρουμε στην Ελλάδα. Ότι είναι η διαφθορά(και οι διάφορες μαφίες) που κυβερνάνε τη χώρα όπως το καρτέλ της κοκαΐνης την Κολομβία, θα έλεγα εγώ! Τι έκπληξη! Μόνο που ακόμα και η Βαλερί που πουλάει τυρόπιτες στη γωνία έξω από το ευρωκοινοβούλιο το ήξερε. Είτε γιατί της το είπαν, είτε γιατί το διάβασε στις εφημερίδες είτε γιατί έπεσε σε κάνα ταξιτζή ή χρειάστηκε γιατρό όταν ήρθε για τουρισμό στην Ελλάδα.

Όσο για την ουσία των δηλώσεων του Γιούνγκερ θέλουν ψάξιμο.

Ο Γιούνγκερ είναι γριά αλεπού με άποψη για την Ευρώπη (γι’αυτό και δεν τον έκαναν ποτέ πρόεδρο της Κομισιόν αν και προτάθηκε αρκετές φορές). Αποκλείεται οι δηλώσεις του να βγήκαν τυχαία.

Οσμίζεται ότι το μνημόνιο μπάζει, όπως έχουμε ξαναγράψει, εξ αιτίας της ελληνικής ιδιομορφίας και κατά κύριο λόγο του μπάχαλου και της διαφθοράς του ελληνικού κράτους που ούτε αυτός ούτε οι τεχνικοί του σύμβουλοι αλλά ούτε και οι διάφοροι σύμβουλοι του Παπανδρέου μπορούσαν να φανταστούν κάνει μανούβρα να φυλλάξει τα νώτα του. Μπορεί να υπάρχει και φαγωμάρα στους κόλπους της τρόικας.
Το αποκλείετε δηλαδή αυτό?

Θα τα ξαναπούμε. Το θέμα είναι στο βράσιμο του.

No comments: