15/10/2010

Απο Δευτέρα έρχομαι

Τι να γράψεις πια? Τα ίδια και τα ίδια. Τα είπαμε , τα ξανάπαμε. Για τη διαφθορά του κράτους, την αναλγησία του πολιτικού συστήματος, την ανάγκη ανάκτησης της αξιοπιστίας τους, την υιοθέτηση αρχών, καινοτόμων μηχανισμών κοινωνικού ελέγχου, για τα σκουπίδια , το περιβάλλον, την πράσινη ανάπτυξη?
Έλεος πια! Βαρεθήκαμε και να τα λέμε και να τα γράφουμε. Words and thoughts cannot change the world. Δράσεις και μόνο δράσεις. Εκεί που ο καθένας μπορεί και αντέχει.
Αρχίζοντας από τον εαυτό του, την οικογένειά του, τη γειτονιά του, τη πόλη του, τη χώρα του, την Ευρώπη, τον κόσμο!

Υποψήφιος δήμαρχος ο Καμίνης. Ωραία να τον στηρίξουμε. Έχει στόχους ευγενείς υπεράνω συμφερόντων, όπως λέει και τον πιστεύουμε. Λέει, ας πούμε, μια ωραία πρόταση για την "ανάπτυξη ενός δικτύου κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, που θα διευκολύνει την πρόσβαση των πολιτών στο σύνολο των διαθέσιμων υπηρεσιών πρόνοιας. Η ανάληψη δράσεων ενίσχυσης και υποβοήθησης πολιτών με σοβαρά οικονομικά προβλήματα"

Πως όμως? Με τους υπάλληλους του Δήμου? Με τα λεφτά που ο Δήμος δεν έχει αλλά χρωστάει? Που είναι οι (μη διεφθαρμένοι) μηχανισμοί υλοποίησης? Λόγια, λόγια, λόγια και υποσχέσεις.
Το προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ άγγιζε την τελειότητα πριν φτάσει στο Μνημόνιο που και αυτό με τη σειρά του παραπαίει αφού δεν μπορούμε ούτε τους φόρους να μαζέψουμε ούτε να πιάσουμε τα κλεμμένα.

Ένα μόνο πράμα πείτε μας ρε μάγκες, ναι ένα θέλω μόνο. Μία δράση. Αλλά πείτε και το πως θα το κάνετε. Να μαζέψετε τα σκουπίδια, ας πούμε, που βρωμάει ο τόπος. Θέλετε να φέρετε καθηγητές πανεπιστημίου από την Αυστραλία? Κάντε το. Αλλά πείτε το πώς. Έλεος και πάλι έλεος, δηλαδή.

Οφου. Πάλι με βλέπω να πέφτω σε αυτογνωσιολογική εμβάθυνση. Πάλι με βλέπω να μαζεύω τα σκουπίδια της παραλίας και να κάνω τις ενέσεις στον άρρωστο της διπλανής πόρτας.

Αυτό μου επιτρέπει η κουλτούρα μου και προπαντός τα κότσια μου. Ας πάρουν τα ….βουνά οι νεώτεροι. Αρχίστε σεις και έρχομαι από Δευτέρα.

Καλό Σαββατοκύριακο

No comments: