23/09/2010

Η Χαλιμά από το Κατάρ

Διαβάζω στη σημερινή "Ελευθεροτυπία"

"Η κυβέρνηση αποφάσισε να προσελκύσει Άραβες εμίρηδες για εκμετάλλευση της έκτασης του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό, προσδοκώντας σε επενδύσεις τουλάχιστον 5 δισ. ευρώ. Από τα 5.300 στρέμματα, θα παραχωρηθεί το 15%-30% στην εταιρεία QIA του Κατάρ, που συνδέεται άμεσα με τη βασιλική οικογένεια και είναι από τους μεγαλύτερους επενδυτές στον κόσμο. Τα σχέδια περιλαμβάνουν «αξιοποίηση» μέρους της παραλίας του Ελληνικού, κατασκευή μαρίνας πολυτελών θαλαμηγών, ξενοδοχείου, συνεδριακών κέντρων, πλωτού καζίνου και αεροδρομίου για lear jet και άλλα ιδιωτικά αεροσκάφη."

Τι σχέση έχει αυτό, ρε παιδιά με την πράσινη ανάπτυξη? ρωτάω εγώ?

Τι άλλο θα ακούσουν τα αυτιά μας και θα δουν τα ματάκια μας τα έρμα. Στην αρχή περιφέραμε το οικονομικό μας πτώμα στην Κίνα. Δεν μας κάθισε. Μετά στη Μόσχα, Μας έδιωξαν. Τελευταία το πάμε στον Καντάφι, στο Ιράν, στο Ισραήλ και άντε για να μην ξεχνιόμαστε και στη Wall Street. Σήμερα είναι η σειρά του Κατάρ (εκεί δεν πήγαινε και ο Καραμανλής να πουλήσει την Ολυμπιακή?)

Η φτωχή μου γνώση λέει  ότι σε κράτη μπαχαλικά  επενδύει μόνο η Μαφία ή τίποτα αρπακόλες μη παραγωγικές αρπαχτές.  Και για να σε βγάλουν οι σοβαροί επενδυτές από την μαύρη λίστα πρέπει να αποδείξεις ότι έχεις θεσμούς και διοίκηση που χώνει μέσα κλέφτες και φοροφυγάδες, δεν απαιτεί 700 υπογραφές και δεν αλλάζει άποψη ανάλογα με το πώς ξύπνησε ο κύριος Υπουργός σήμερα?

Η Χαλιμά από το Κατάρ όπως λέμε η Μαρία από τα Άνω Τζούτζουνα

No comments: