03/04/2011

Διεθνής Χρηματοπιστωτική Δικτατορία (ΙΙ)

Ως καλόπιστοι πολίτες, αποβαλκανιοποιημένοι , ας πιστέψουμε την κυβέρνηση για το ότι δεν πάμε για χρεωκοπία και ας μήν πιστέψουμε τους «κερδοσκόπους» που δεν κάνουν φυσικά τίποτ’ άλλο από το να παίζουν το παιχνίδι του καπιταλισμού καζίνο. Αφού τους το επιτρέπουν, γιατί όχι? Για να μην τυχόν και δεν συγχωρεθούν τα πεθαμένα τους?


Μόνο που πια οι γαλλογερμανικές τράπεζες ξεφορτώθηκαν τα ελληνικά τοξικά ομόλογα και τώρα πια το αν θα μας βγάλουν τον σωλήνα παροχής οξυγόνου είναι θέμα θεωρητικής ανάλυσης . Να μαλακώσει το ευρώ ή όχι? Ότι (τους) συμφέρει καλύτερα. Ούτε ο μισθός σου , ούτε η σύνταξη, ούτε το δάνειο σου, ούτε το σχολείο σου και το νοσοκομείο σου. Ένας άγριος, απάνθρωπος καπιταλισμός που θα γίνεται ακόμα πιο άγριος και πιο θρασύς όσο μεγαλώνει ο παγκόσμιος ανταγωνισμός. Όποιος αντέξει. Γενήθηκες με λεφτά ? Είσαι εφυής? Είσαι σε τοπ φόρμα? Δουλεύεις είκοσι ώρες τη μέρα? Καταναλώνεις αδιάκριτα? Έχεις ελπίδες! ΟΙ λοιποί στον Καιάδα. Έτσι και αλλιώς γίναμε πολλοί πάνω σε τούτον τον δύστυχο πλανήτη. Παλιά το ξεκαθάρισμα γινότανε με πολέμους. Τώρα με οικονομικά μοντέλα . Η εφαρμογή του νόμου της φυσικής επιλογής στην κοινωνία.

Το μπλογκ έχει πρωτολανσάρει τον όρο Διεθνής Χρηματοπιστωτική Δικτατορία. Προχτές ο Λαφαζάνης στη Βουλή μίλησε για παγκόσμια δικτατορία του χρηματιστικού κεφαλαίου.  Χάρηκα! Δεν διεκδικώ ούτε δάφνες ούτε copyright (σιγά μην μου το αναγνώριζαν και να θελα) Όσοι περισσότεροι συνειδητοποιούνται τόσο το καλύτερο. Όσοι είδαν το τελευταίο Κουτί της Πανδώρας του Μπαξεβάνη για τον ρόλο της Goldman Sachs και για το πόσοι πρώην υπάλληλοί της έχουν καταλάβει ύψιστα ευρωπαϊκά και ελληνικά αξιώματα ίσως με θυμήθηκαν.

Πως θα βγούμε? Το μπλογκ έχει από πολύ παλιά ασχοληθεί και με τον ρόλο της (αυτο) οργάνωσης της κοινωνίας και τον διεθνισμό. Ϊσως τα ξαναπούμε.

No comments: