19/04/2011

Επειδή αγαπώ τον Μίκη

Υπάρχει μια ηλικία όπου οι άνθρωποι πρέπει να καταλαβαίνουν ότι πρέπει να αποσυρθούν από το προσκήνιο είτε είναι καλλιτέχνες , είτε αθλητές, είτε πολιτικοί , ακαδημαϊκοί και οτιδήποτε άλλο έχει δημόσια απήχηση και προβολή. Ου γαρ έρχεται μόνον. Η βιολογική γήρανση του σώματος και του μυαλού δεν επιτρέπει την γρήγορη αναγνώριση και την προσαρμογή σε νέα δεδομένα. Αποτέλεσμα ? Να εκτίθονται ! Είτε τραγουδώντας με τις σπασμένες και γέρικες φωνές τους, είτε σερνάμενοι στα γήπεδα είτε αραδιάζοντας ασυναρτησίες δημοσίως.


Τον Μίκη τον εκτιμώ και όχι ως μουσικό μόνο. Ο Μίκης δεν είναι μόνο μουσική . Είναι ιστορία, είναι ο νέος ελληνικός πολιτισμός, είναι Ελλάδα. Ως Έλληνας του εξωτερικού το έχω βιώσει. Εύχομαι ολόψυχα να βγει απο το νοσοκομείο και να ζήσει πολλά χρόνια ακόμα.

Οι αναλύσεις του όμως για την σημερινή κατάσταση εκτός από αναχρονιστικές είναι και αντιεπιστημονικές, στα πλαίσια της συνωμοσιολογίας και στα όρια του μεταφυσικού. Αν δεν μπορεί ο ίδιος, οι άνθρωποι δίπλα του που τον αγαπάνε πρέπει να τον προστατεύσουν τώρα κοντά στο τέλος του. Το ίδιο θα έλεγα και για ακαδημαϊκούς όπως ο Κασιμάτης και ο Μπέης. Με όρους δεκαετίας ‘80 δεν ερμηνεύεται η σημερινή κατάσταση. Τότε υπήρχε το σοβιετικό δέος, ακόμα και η αποικιοκρατία. Τότε δεν υπήρχε η κοινωνική απάθεια του σήμερα. Ούτε τα ΜΜΕ. Ούτε η Κίνα, ούτε η παντοκρατορία του χρηματοπιστωτικού συστήματος που κυβερνά και δεν κυβερνιέται ούτε από τις ΗΠΑ ούτε απο την Γερμανία. Και αυτές ακόμα προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα άκρως επιθετικό καπιταλιστικό, πολυπολικό τοπίο που διαρκώς μεταβάλεται. Δεν μας πείθουν πια οι γραφικές αναλύσεις.

Το μπλογκ προσπαθεί όλα τα χρόνια της ύπαρξής του να βοηθήσει τους φίλους του στο ξεθολούριασμα γιατί πιστεύει ότι μόνο αν κατανοήσουμε την πραγματικότητα και αποδεχτούμε τις αιτίες υπάρχει ελπίδα ανάκαμψης. Θα ήθελε  οι φίλοι του να έχουν, όχι οπωσδήποτε την δικιά του, αλλά μια τεκμηριωμένη άποψη και όχι αερολογία .

Δεν υπάρχουν συνωμοσίες που μας κυνηγάνε. ως έθνος Δεν θέλουν να φάνε τον πλούτο της χώρας μας. Χεστήκανε για μας που δεν είμαστε παρά το 0,000000......της παγκόσμιας οικονομίας. Και οι τρεις χώρες μαζί (Ελλάδα, Πορτογαλιά, Ιρλανδία) είναι περιθώριο στην Ευρωπαϊκή οικονομία! Αυτός ο ελληνοκεντρισμός με τρελαίνει. Όλοι ασχολούνται  μαζί μας και θέλουν το κακό μας, φυσικά.

Απλά  εμείς οι ίδιοι τα κάναμε σκατά, το κράτος δεν υπάρχει και έχουμε ανάγκη τα λεφτά τους. Κατά συνέπεια μας βάζουν όρους και επιβάλουν την νεοφιλελεύθερη ιδεολογία τους , ακριβώς την ίδια που έχουν επιβάλει και στις ίδιες τους τις χώρες. Μόνο που όταν καίγονταν τα σπίτια των γειτόνων μας εμείς αγοράζαμε Καγιέν ως τριτοκοσμικοί και περιθωριακοί. Τώρα θα αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε τι εστί μητρόπολη. Έτσι απλά. Δεν μας αρέσει? Ας αλλάξουμε πορεία αλλά όχι με θολούρες και μεταφυσική, παρακαλώ.

Είμαι ευχαριστημένος που ζώντας στο εξωτερικό έχω γλυτώσει από όλη αυτή την παπαρολογία με την οποία βομβαρδίζουν τον κόσμο μέσα από τα ΜΜΕ και τον τρελαίνουν. Για να αμυνθώ τις ημέρες που είμαι Ελλάδα δεν διαβάζω εφημερίδες και ακούω μόνο τους τίτλους των ειδήσεων από το ραδιόφωνο. Για να μην σαλτάρω.

No comments: