06/04/2011

Το "καλημέρα σας" είναι τσάμπα ακόμα

Καλή σας μέρα από ένα ανοιξιάτικο και αναζωογονιτικό Παρίσι!


Στη βεράντα του γωνιακού καφέ με εσπρέσο και τσιγαράκι κόντρα στον ήλιο βλέπω ήδη τη θάλασσα της Άνδρου να ‘ρχεται (μεταφορικά και όχι ως τσουνάμι) σε λίγες μέρες. Το λαθραίο WiFi με βάζει στο διαδίκτυο και φυσικά στο μπλογκ.

Η ζωή είναι ωραία και όλα πάνε καλά όσο βλέπεις το χορτάρι από τα πάνω. Ενώ όταν το βλέπεις από τα κάτω (βλέπεις τα ραδίκια ανάποδα με άλλα λόγια) πρέπει ν’ αρχίσεις να προβληματίζεσαι γιατί μπορεί ν’ αρχίζεις να έχεις σοβαρά προβλήματα. Όλα τ’άλλα είναι ματαιότητες!

Οι ταχτικοί επισκέπτες του μπλογκ, μερικοί φίλοι και κάποιοι συγγενείς στην ουσία, στην πατρίδα η στην μαύρη ξενιτιά , θα αναρωτηθούν που τη βρήκα την αισιοδοξία και όρεξη για αμπελοφιλοσοφία και μπλακ χιούμορ σε αυτή τη γενική μουρτζούφλα. Πολύ απλό! Αλλάξτε και σεις το αντικαταθλιπτικό σας. Τα νέα σκευάσματα «πιάνουν» και μνημόνια , περικοπές μισθών, πολέμους στα πέριξ , τσουνάμια και πυρηνικά δυστυχήματα στα πιο απόμακρα.

Για τους πιο «σύνθετους» ή διπολικούς υπάρχουν και τα εξατομικευμένα αλλά είναι σε πειραματικό στάδιο και πολύ πιο ακριβά. Δυστυχώς , post-γιαούρτωμα depression σκευάσματα δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμα τους κλινικούς ελέγχους αφού η Αλέκα αποκάλεσε τα γιαουρτώματα μικροαστικά ξεσπάσματα και το επάγγελμα του πολιτικού κατατάχθηκε στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Στην άκρη τ’ αστειάκια! Απολαύστε φίλοι στην πατρίδα αυτά που ακόμα είναι τσάμπα όπως ο ήλιος και η θάλασσα. Ο έρωτας είναι τσάμπα σε μέσα στάδια αλλά κοστίζει στην αρχή και στο τέλος. Τα διόδια και τα λεωφορεία είναι τσάμπα κατά συνείδηση. Η μουσική είναι τσάμπα αν τραγουδάς στο μπάνιο σου διαφορετικά πληρώνεις πνευματικά δικαιώματα ( κατά συνείδηση και αυτό) ή φόρο δημοσίου θεάματος. Ο χορός είναι τσάμπα στο σπίτι ή στην ταβέρνα ( σε άλλα μέρη μπορεί να τον πληρώνεις). Για άλλα τσάμπα στα tzampa, freemania και λοιπά .gr μπλογκς

No comments: