07/08/2011

Να θυμίσουμε το αυτονόητο?

Διακοπές με ....διακοπές αλλα δεν γίνεται αλλιώς. Ο καθένας για τους λόγους του.

Δεν μπορώ να πω ότι τα όσα συμβαίνουν στην διεθνή οικονομία με ξάφνιασαν. Ήταν αναμενόμενα και το μπλογκ έχει γράψει κατ'επανάληψη όπως και για την απειλή αλλά και για την διέξοδο από την νεο-φιλελεύθερη ουτοπία και την δικτατορία των χρηματοπιστωτικών αγορών. Αν δεν πάρουν τις αποφάσεις που πρέπει οι G-επτά νάνοι που (νομίζουν ότι) κυβερνάνε τον κόσμο τότε θα τις πάρουν οι λαοί. Με τις μέρες να θυμίζουν το 30 ας μην φτάσουμε στο σημείο χωρίς επιστροφή και τα τύμπανα του πολέμου βγουν από τα σεντούκια.

Μία Ευρώπη των πολιτών, με κοινή οικονομική πολιτική, προτείνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι, σε ανακοίνωσή τους σχετικά με τις εξελίξεις στην ευρωζώνη.
Ειδικότερα, υποστηρίζουν ότι "χωρίς έμφαση στη φορολογία του πλούτου και επενδύσεις στην πράσινη οικονομία, χωρίς αποτελεσματικό έλεγχο του χρηματοπιστωτικού τομέα, η Ευρώπη δεν έχει μέλλον".

Προσθέτουν δε ότι στην αδιέξοδη κυριαρχία των χρηματαγορών, "αντιπροτείνουμε μια Ευρώπη των πολιτών, με ενίσχυση του ευρωκοινοβουλίου και δημοκρατικό σχεδιασμό κοινής οικονομικής πολιτικής. Οι ευρωπαίοι πολιτικοί οφείλουν να αναλάβουν δραστικές πρωτοβουλίες και να πάψουν να κρύβονται πίσω από τους τραπεζίτες και τις στατιστικές".

No comments: