11/09/2011

Σαλονικιότικο σόου

Όσα συνέβησαν το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη, μου φαίνονται πιο πολύ ως σόου παρά ως πραγματική πραγματικότητα. Ένας θίασος, είτε πολλοί θίασοι , έφυγαν από την Αθήνα και πήγαν να δώσουν παράσταση στη Θεσσαλονίκη. Η κυβέρνηση, η αστυνομία, οι διαδηλωτές , οι δημοσιογράφοι και οι μπάχαλοι. Το άρμα του Θέσπιδος σε περιοδία . Γκραν σουξέ.

Το παράλογο και το ασόβαρο της κοινωνίας μας. Ένας πρωθυπουργός που πάει να δώσει μια κλειστή συνέντευξη λες και δεν θα μπορούσε να την κάνει από την Αθήνα με τηλεδιάσκεψη και απευθείας μετάδοση. Απο πίσω όλη η εξουσία σαν την μακριά γαϊδούρα.

Διαδηλωτές , Κορύβαντες της Κυβέλης, κρατάνε τα σκηνικά , τις μουσικές και τα όργανα , λες και δεν υπάρχει άλλη πόλη ή άλλη ευκαιρία να διαδηλώσουν.

Οι αστυνομικοί ταξιθέτες με φακούς και τυπωμένο πράγραμμα (αφού όμως είχαν διαδηλώσει την προηγούμενη) σε αριθμούς που ξεπερνούν τους ηθοποιούς.

Αγανακτισμένοι, αντιεξουσιαστές, μπάχαλοι και ακροδεξιοί, αφού τελειώσαν τα μπάνια και οι διακοπές. στο ίδιο σόου με γκεστ σταρ τους ταξι-κούς αγωνιστές της ταρίφας κάνουν ατάκες και κωλοτούμπες επί σκηνής.

Δημοσιογράφοι και κανάλια δίνουν σε λάιβ την παράσταση και κάνουν τους κονφερανσιέ.

Και για γκραν φινάλε οι οπαδοί του Ηρακλή να τα σπάνε γιατί υποβιβάστηκε η ομάδα τους που έκανε κομπίνες.

Όλος ο θίασος επί σκηνής.

Και αφού το σόου τελειώσει, παίρνουν όλοι μαζί το πούλμαν της επιστροφής, εξουθενωμένοι από την παράσταση.

Μπράβο. Μόνο που οι θεατές κουράστηκαν

No comments: