20/09/2011

Ωραίοι , μέσα κι έξω

Το έχω ξαναγράψει. Ότι κάνεις σου γυρίζει πίσω. Αν κάνεις κακό σε βρίσεκι κατάρα. Αν κάνεις καλό , ευλογία..
Η αυτό-οργάνωση της κοινωνίας και η αλληλεγγύη είναι εκ των ουκ άνευ για τα δύσκολα χρόνια που έρχονται. Και όχι μακριά στην Αφρική , ούτε εκκεντρικά με καταστάσεις που... φοριούνται(όπως για την προστασία της μπλε αρκούδας) Ο πολύ δικός σας άνθρωπος ή ο παππούς της διπλανής πόρτας σας χρειάζεται
Για να σας δώσω ένα ακόμα κίνητρο σας πληροφορώ ότι οι άνθρωποι που γίνονται εθελοντές σε διάφορες δραστηριότητες και το κάνουν καθαρά για αλτρουιστικούς λόγους, ζουν περισσότερο από εκείνους που δεν κάνουν εθελοντισμό, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Όσοι αντίθετα γίνονται εθελοντές, αλλά τα κίνητρά τους είναι πιο εγωκεντρικά -, δηλαδή το κάνουν για να νιώσουν καλύτερα κυρίως οι ίδιοι - δεν έχουν καμία ωφέλεια από άποψη προσδόκιμου ζωής.
Οι «εγωκεντρικοί» εθελοντές είχαν δηλώσει ότι κάνουν εθελοντισμό επειδή «τους βοηθάει να δραπετεύσουν από τα δικά τους προβλήματα» ή επειδή «τους κάνει να νιώθουν καλύτερα για τον ίδιο τους τον εαυτό» ή ψάχνουν ρόλους ή άκομα και για να πάνε στον παράδεισο.

Αντίθετα, οι αλτρουιστές δήλωσαν πρωτίστως ότι γίνονται εθελοντές «επειδή είναι σημαντικό να βοηθάμε τους άλλους». Προηγούμενες έρευνες εξάλλου έχουν δείξει ότι οι αλτρουιστές εθελοντές, ιδίως οι άνδρες, έχουν και άλλα «τυχερά», όπως ότι ανεβαίνουν στα μάτια των γυναικών και αυξάνει η ελκυστικότητά τους.

Και το κυριότερο? Όταν δεν έχεις , τότε να δίνεις. Αυτό είναι ροκ

No comments: