12/04/2012

Το Πάσχα του πάσχοντος

Οι κυβερνήσεις πέφτουνε , οι ανθρωποι είναι σε απόγνωση, η χώρα παραπατάει αλλά το σκουπίδι παραμένει. Ακλόνητο, αθάνατο! Μνημείο ανθρώπινης βλακείας και παράνοιας. Και εδώ σίγουρα ισχύει το παραφρασμένο Παγκάλιο "Μαζί τα κάναμε", Δεν χωράει αντίρρηση!
Θα μου πείτε εδώ ο κόσμος χάνεται και οι γραφικοί επισκέπτες  του νησιού χτενίζονται.. Τι να γίνει όμως ? Να περιμένουμε να περάσει η οικονομικοπολιτικοκοινωνική κρίση για να μαζέψουμε τα σκουπίδια? Σωθήκαμε! Θα γίνουν σαν τον Όλυμπο ψηλά. Και πάνω τους θα κάθονται οι  Δώδεκα Θεοί να μας θυμίζουν το ένδοξο παρελθόν μας. Θα το επαναλάβω. Μια κοινωνία που δεν μπορεί να διαχειριστεί το σκατό της δεν μπορεί να κάνει τ ί π ο τ α. Μην αιθεροβατείτε.
Τα νερά όμως παραμένουν ακόμα  καθαρά (αλλά πεισματικά παγωμέεεεενα ) μέχρι η βροχούλα να φέρει το σκουπίδι στις ρεματιές και απο κει στις παραλίες. Και ο Μαίστρος ο δροσερός και ο αέρας του πελάγους  την χολέρα στα σπίτια μας.
Να πούμε καλό Πάσχα? Μάλλον ειρωνικό ακούγεται. Καλή Ανάσταση? Έχει πολιτικές παρερμηνείες.. Και αφού έξω βρωμάει και μέσα κάνει κρύο  δεν σου μένει παρά να περνάς τις ώρες σου στο face.....book. Μακρυά από την πραγματικότητα.

No comments: