01/04/2012

Υπόγεια παιχνίδια.

Δεν κάνω  προεκλογικό εκφοβισμό. Και να ήθελα άλλωστε αυτοί οι λίγοι φίλοι που με διαβάζουν έχουν και   δικά τους στοιχεία και κρυσταλλωμένες απόψεις ως προς το αν και τι θα ψηφίζαν αν γινόντουσαν εκλογές.

Για τα «χοντρά» παιχνίδια που έγραφα στο προηγούμενο με τους μετανάστες  δεν  εννοούσα φυσικά τα «ανοιχτά» παιχνίδια .  Δηλαδή αυτά της ακροδεξιάς  για το «έξω με ξύλο» ούτε των Σαμαρά και  Χρυσοχοίδη (και του Βήματος ) που ανακάλυψαν προεκλογικά ότι υπάχουν ένα εκατομμύριο λαθρομετανάστες στην Αθήνα που αποτελούν ωρολογιακή και υγειονομική βόμβα. Ούτε αποκαλύψεις για τις εκατοντάδες  χιλιάδες όπλα που βρίσκονται παράνομα στο ελληνικό έδαφος (προσέχτε τους συνειρμούς της προπαγάνδας) . Σιγά τα νέα. Καλέ τι μας λες? Λες και ότι τώρα το κατάλαβαν το μπουρδέλο που δημιούργησαν με την ανικανότητά τους  και την αδιαφορία τους. Άντε τώρα, Αντώνη Σαμαρά  «γιουρούσι να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας». Μέχρι της εκλογές φυσικά! Μετά αρχίζουν τα μπάνια. Πρέπει να ‘σαι πολύ κρετίνος για να μασήσεις.

Ανοιχτά είναι , θα έλεγα στο βαθμό που τα ξέρουμε,  και τα παιχνίδια των μαφιόζων ,  έλλήνων  και αλλοδαπών,  που τους εκμεταλλεύονται.  Μια άθλια τρύπα σε βρώμικο και σκοτεινό ανθρώπινο σιλό με 10 ευρώ τη μέρα? Πλαστά χαρτιά και φυγάδευση? Από 2 ως 4 χιλιάδες ανάλογα ποια χώρα θες και πόσο πιθανό είναι να βουλιάξει το καράβι που θα σε πάρει.  Ούτε η στρατολόγηση τους στο χώρο του ποινικού εγκλήματος είναι κάτι καινούριο. Κάποιοι κάνουν χοντρά λεφτά.

Ημι- υπόγεια παιχνίδια , στο βαθμό που λίγο πολύ είναι  γνωστά,  είναι αυτά που θέλουν να βγάλουν τους μετανάστες στο δρόμο είτε για την Ριζική Λύση  (κηδεία με ξένα κόλυβα ) είτε για να τρώγονται μεταξύ τους διότι , ως γνωστό,   εχθροί  των λαθρομεταναστών είναι οι μετανάστες που πήραν χαρτιά.
Υπόγεια παιχνίδια κάνουν  και αυτοί που αφήνουν μια τέτοια εξέλιξη να προχωρά ονειρεύομενοι αν όχι  τα τανξ στους δρόμους τουλάχιστον την ευρεία  αποδοχή και  νομιμοποίηση  της αυταρχικότητας.

Στον πάτο τέλος του υπογείου κινούνται κάποιοι,  έξω από την Ελλάδα,  που αρχίζουν και βλέπουν στο κέντρο της Αθήνας  ισλαμικά συμφέροντα από τη μια ή εν δυνάμει εστίες ισλαμικών  απειλών από την άλλη. Εδώ τα πράματα χοντραίνουν.

Τι πρέπει να γίνει? Προφανώς σοβαρή και μακρόχρονη αντιμετώπιση του προβλήματος στο χώρο του Σένγκεν με αξιοπρέπεια  και ανθρωπιά και προς τους έλληνες και προς τους ξένους

No comments: