08/06/2012

Αιτίες και συμπτώματα

Και ενώ πλησιάζουμε στις νέες εκλογές και γίνεται  ορυμαγδός  αντιπαραθέσεων για το ποιος θα αλλάξει, απαλλάξει, απαγκιστρώσει , τροποποιήσει, καταγγείλει το Μνημόνιο και ποιος θα μας κρατήσει στο ευρώ και ποιος θα εξαλείψει τον νεοναζισμό και ποιος θα μας δώσει από αυτά που δεν έχει και ποιος , και ποιος και ποιος…..κανείς δεν μπαίνει στην ουσία των προβλημάτων.
Ίσως να γίνομαι μονομανής επειδή το έχω γράψεις άπειρες φορές  αλλά η  πτώχευση, το Μνημόνιο, η τρόικα , η ΧΑ,  η Παιανία, ο λαϊκισμός , η βία και ότι άλλο βιώνουμε σήμερα δεν είναι παρά τα συμπτώματα.
Ποιες είναι οι αιτίες? Να τις ξαναπώ ? Δεν θυμάστε που τις λέγαμε πριν ακόμα εμφανιστούν όλα τα παραπάνω?  Είναι η ανικανότητα , αδιαφορία, η αναξιοπιστία  και διαφθορά της άρχουσας οικονομικής, πολιτικής και πνευματικής τάξης που διάλυσε το κράτος,  απαξίωσε την συλλογική συνείδηση   και αποχαύνωσε την κοινωνία.
Γιατί τους πείραξε η Λαγκαρντν  που είπε ότι πρέπει οι έλληνες να πληρώνουν φόρους? Μήπως δεν είναι μια αλήθεια για τη ΜΜ και την ΠΜ εποχή? Δεν τα λέμε εμείς οι ίδιοι χρόνια τώρα? Δεν είναι η  απουσία  φοροεισπρακτικού μηχανισμού μια συνειδητή πολιτική επιλογή για λούφα και αυθαιρεσία των ημετέρων που την πληρώνουν στο τέλος οι πιο αδύναμοι και τα εύκολα θύματα?  Δεν χρησιμοποιούσαν τόσα χρόνια τον ΣΔΟΕ ως μπαμπούλα σε όσους δεν έπαιρναν κομματικά κουπόνια?
Γιατί  διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους με την ΧΑ όταν έχουν αφήσει το μεταναστευτικό να σαπίσει? Και η Βουλή που συγκάλυψε τα σκάνδαλα τώρα μιαίνεται που μπήκαν οι "εγέρθητοι"  υπόδικοι του κοινού ποινικού δικαίου? Ενώ οι κύριοι του "πολιτικού δικαίου" είναι μόνον ο ……Ακης.
Ποιος έχει κάνει τα κανάλια μπουρδέλα και ρόμπες πρώτος?  Ο Κασιδιάρης μήπως?
Δεν πρέπει αυτά και τόοοοσα άλλα να διορθωθούν είτε με είτε χωρίς Μνημόνιο?   Η μήπως μας ξαναρίχνουν στάχτη στα μάτια για να ξεπλύνουν τις δικές τους αμαρτίες μεταθέτοντας τις αιτίες στα συμπτώματα?
Και όσο το κατεστημένο ( του  αριστερού μη εξαιρουμένου)  δεν καταλαβαίνει ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει τόσο ο λαϊκισμός, η βία και ο φασισμός θα ανεβαίνουν. Μη μας κάνους τις μωρές παρθένες.
Εδώ είμαστε . Οψόμεθα οσονούπω.  Κοντός ψαλμός αλληλούια, δόξα σοι ο Θεός.          

No comments: