18/06/2012

Ποιος κερδισε?


Δεν χρειάζεται να έχετε διδακτορικό στη φιλοσοφία ή στις πολιτικές επιστήμες για να καταλάβετε  γιατί έγραφα "Καλά Χριστούγεννα" στο προηγούμενο.

Αν η νέα κυβέρνηση δεν κάνει αυτά που πρέπει τότε θα κάνουμε Χριστούγεννα με τον  ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση αυτοδύναμο.  Δεν το λέω για κακό αυτό, προσέξτε. Διαπίστωση κάνω .  Εκτός αν αλλάξει ριζικά ο Ευρωπαϊκός περίγυρος,  η άποψή μου ήταν και είναι,  ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση , με δεδομένη την ρήση ότι η εξουσία είναι μια διαρκής απόλαυση , θα είναι το καλύτερο  αμορτισέρ.
Τι είναι αυτό που μπορεί  να κάνει η νέα κυβέρνηση  σε 6 μήνες χωρίς εξαρτήσεις από δανειστές? 

Κάποιος έλεγε , ότι  οι μεγάλοι  πολιτικοί δεν έκαναν παρά μόνον εφαρμογή της κοινής λογικής.

Πρώτο , να φτιάξει φοροεισπρακτικό μηχανισμό για να μαζεύει τους φόρους από κει που πρέπει και να αφήσει τους μισθούς και τις συντάξεις.

Δεύτερο, να στείλει ακόμα μερικούς Άκηδες στα σίδερα και να καταργήσει  το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Τρίτο , να ρίξει βάρος στην γεωργική παραγωγή, να' χουμε τουλάχιστον να τρώμε.

Τέταρτο,  να πάρει τα 10 ή 20 δις που περιμένουν στα Ευρωπαϊκά συρτάρια για να ανακινήσουν τα μεγάλα έργα υποδομών (χωρίς να τα δώσει πάλι στα ίδια φαγανά παιδάκια).

Πέμπτο, να ρίξει το βάρος στην ετοιμασία της επόμενης τουριστικής  σεζόν.

Τέλος να κάνει τάμα στη Μεγαλόχαρη γιατί μόνο με θαύμα οι νάνοι που μας κυβερνάνε μπορεί να αποκτήσουν  κοινή λογική.

Παράλληλα , έχει  πολλά περιθώρια βελτίωσης και αλλαγής του  τρόπου εφαρμογής του Μνημονίου που θα δώσουν ανάσα στους πιο αδύνατους  ή τουλάχιστον δεν θα τους πάνε παρακάτω. Και να βάλλει στους όρους διαπραγμάτευσης  και την ουσιαστική λύση του μεταναστευτικού στα πλαίσια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας , των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συνθηκών.


Σε μια τέτοια , μάλλον απίθανη προοπτική για τους "λίγους" που μας κυβερνούν, τα Χριστούγεννα ο ΣΥΡΙΖΑ θα ασχολείται να μαζέψει  τις συνιστώσες του και τα χρυσαυγά  και οι αριστεροδέξιοι μηδενόφιλοι θα περνάνε  γριούλες από τον δρόμο μπας  και μαζέψουν  καμιά ψήφο ή καμιά ενεργητική αποχή.

No comments: