23/04/2010

Breaking News: Βρέθηκε η γιάφκα με τα κλοπιμαία

Κατ'εξαίρεση της δημοσιογραφικής του δεοντολογίας το μπλογκ μπαίνει στο παιχνίδι των ριάλιτι. Σε παγκόσμια πρώτη παρουσιάζει εικόνες από την γιάφκα με τα κλοπιμαία, μέρος των 300 δις. Κλοποριάλιτι λοιπόν αν και δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση. Όσα ακολουθούν είναι με τη φωνή του Πάνου Σόμπολου, ρε γαμώτο.

Από τότε που ο Παπανδρέου έθεσε το ερώτημα "που πήγαν τα λεφτά?" όλα τα λαγωνικά των Υπουργείων δικαιοσύνης, οικονομικών και προστασίας του πολίτη ξεχύθηκαν χρησιμοποιώντας όλες τις σύγχρονες μεθόδους για να τα βρούνε. Το νέο σύστημα παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων βοήθησε πολύ και χαλάλι οι προμήθειες που έπεσαν.

Όμως καθοριστική φάνηκε η ανεύθυνη συμπεριφορά των εμπλεκομένων που ξεσπαθώνοντας το βράδυ της Ανάστασης σε στέκια ΒΠ βροντοφώναξαν ανατρεπτικά συνθήματα του τύπου " συνολάκια, κοχίμπα και καγιέν δεν θα μας τα πάρεις κωλόπουστα Ολι Ρεν". Δεν υπήρξε σύνθημα για τον Στρος Καν γιατί δεν έμπενε σε ρίμα παρα με κάτι Λαμιώτικα που τρώνε το τελευταίο φωνήεν ( μαν'μ τι σ' καν'?)

Φημολογείται,μάλιστα, ότι η γιάφκα με τα όπλα που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στην Κυψέλη δεν ανήκει σε παροδοσιακή τρομοκρατική οργάνωση αλλά σε προετοιμασία αντίστασης των ιδιοκτητών καγιέν και άλλων οικονομικής φύσεως αναρχικών που δεν θέλουν να υπακούσουν στις αρχές και τους νόμους του κράτους και να πληρώσουν φόρους.

Οταν έγιναν οι συλλήψεις, οι περίοικοι έπεσαν από τα σύννεφα. Πολίτες υπεράνω πάσης υποψίας όπως πολιτικοί, εργολάβοι, καναλάρχες, δημοσιογράφοι,κλινικάρχες, εφοριακοί, δικαστικοί και παπάδες είναι στο κόλπο. Κανείς μα κανείς δεν περίμενε να είναι αυτοί πίσω από την μεγάλη κλοπή του αιώνα. Όλοι, μα όλοι λέω, ήσαν σίγουροι ότι πίσω από τις κλοπές βρίσκονταν Αλαβανοί, λαθρομετανάστες και φρικιά απο τα Εξάρχεια.

Στις αποκλειστικές φωτογραφίες παρακάτω βλέπετε, όπως κοιτάτε δεξιά, τα χρυσά κουτάλια του Βατοπεδίου. Κρεμασμένες τις ασημένιες πιατέλες της Ζημενς, κάτω από τα τραπέζια τα μετρητά του χρηματηστηρίου και στο βάθος τα δομημένα ομόλογα από τα ασφαλιστικά ταμεία και τους κουμπάρους. Οι υπερβάσεις στις εργολαβίες, οι προμήθειες παντός είδους, το ξέπλυμα κλπ εμφανίζονται στη δεύτερη φωτογραφία.
Τα φυστίκια σε πρωτο πλάνο καλύπτουν τις ψιλομίζες δημοσίων υπαλλήλων, γρηγορόσημα και φακελάκια γιατρών. Υπάρχουν και αποθήκες αλλά εκεί δεν μπόρεσε να μπει ο φακός του μπλογκ.

Απάντες οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις εισαγγελικές αρχές ενώ οι δικηγόροι τους φώναζαν για δίκαιη δίκη. Κάποιοι αρήθηκαν να απολογηθούν για να μην νομιμοποιήσουν την πρωτόγνωρη για τη χώρα διαδικασία να συλλαμβάνονται μεγαλοκλέφτες.

Ας γελάσουμε ακόμα όσο μας παίρνει. Από αύριο ξανά τα σοβαρά.

ΥΓ. Η προσφυγή στο ΔΝΤ δεν είναι breaking news για το μπλογκ. Έχει προαναγγελθεί από την ημέρα προκήρυξης εκλογών το Σεπτέμβρη και έχω γράψει αρκετές φορές. Το ερώτημα είναι τι κοστούμι μας ράβουν. θα το ξέρουμε σύντομα.



No comments: