02/07/2011

Η απλή λύση

Ο Φίλιππος Βαρδάκας είναι μεγαλωμένος στις Βρυξέλλες. Παιδί φίλων, τον θυμάμαι ανήσυχο, ψαγμένο με το μακρύ ράστα μαλλί του και τα γένια του να ταξιδεύει σε χώρες κοντινές και μακρινές (μου ‘χει μείνει η Βραζιλία ως αγάπη, αν δεν κάνω λάθος). Τον έχω συνδέσει με καιρούς πάααρα πολύ δύσκολους ανθρώπινα, με καιρούς που γέννησαν το Panos 4 Life. Με τον αδερφό του Πάνο, που και αυτόν το θυμάμαι με μια κάμερα στο χέρι να γυρίζει τον κόσμο.

Η LAB Collective είναι η κολεκτίβα που ιδρύθηκε από τον Φίλιππο Βαρδάκα και τη Δέσποινα Οικονομοπούλου, μόλις το 2011, και δραστηριοποιείται εντατικά ως πλατφόρμα καλλιτεχνών και δίκτυο ιδεών που σκοπό έχουν να παράγουν και να προσφέρουν συλλογικά ανάμεσα στη πόλη του Λονδίνου, της Αθήνας και τη Βαρκελώνης. Αυτή τη στιγμή η κολεκτίβα ασχολείται ενεργά με το οπτικοακουστικό μέρος του κινήματος "15Μ" της Ισπανίας..

Το φίλμ που ακολουθεί είναι γυρισμέμνο για τους έλληνες εκ μέρους των αγανακτισμένων της Βαρκελώνης από την Lab Collective.

Σας προτείνω όμως να πάτε και στο OnAir24.gr για να δείτε τι κάνουν και τι πιστεύουν οι δυο δημιουργοί όπως και ένα φίλμ με συνέντευξη για τους Έλληνες του Ισλανδού Τορφαλσον με ένα κλικ εδώ

Οι πολιτικοί κόβουν. Εσύ τι θα κάνεις? Μα..είναι τόσο απλή η λύση , μα τόοοοσο απλή. Μπράβο Φίλιππε και Δέσποινα. Κόφτε τους το ρεύμα. Power στα αγγλικά, που σημαίνει παράλληλα και εξουσία και δύναμη.

No comments: