27/05/2007

Και αν τα πράγματα δεν είναι πάντα αυτό που δείχνουν?

«Είναι πιο εύκολο να διασπάσεις το άτομο από το να αλλάξεις μια αντίληψη» έλεγε ο Άλμπερτ Αινστάιν. Πράγματι, καθένας μας καταναλώνει πολλή ενέργεια στο να αντιστέκεται στην αλλαγή και το καινούριο. Αυτό ισχύει όχι μόνο για τον απλό άνθρωπο αλλά και για τις κοινωνίες γενικότερα, τις θρησκείες, τη διοίκηση, την επιστημονική κοινότητα και κάθε είδους οργανωμένο συμφέρον που φοβάται ότι το καθετι νέο θα του αφαιρέσει δύναμη, πλούτο ή κύρος. Για θυμηθείτε γιατί έκαψαν τον Γαλιλαίο ή γιατί ο Δαρβίνος αμφισβητείται ακόμη και σήμερα από τις ..... πάνσοφες απανταχού θρησκευτικές προκαταλήψεις .

Σήμερα τα σωματικά ή ψυχικά προβλήματα εκλαμβάνονται ώς ατυχίες και μοιραία που μας έπεσαν από τον ουρανό στο κεφάλι και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο παρά να αφεθούμε στα χέρια ενός «ειδικού» και ο Θεός βοηθός . Και αν δεν είναι έτσι? Και αν η σύγχρονη ιατρική βλέπει τη γη ακόμα επίπεδη, το άτομο ως α-τομο και τον Αδάμ ως τον κοινό μας παππού? Η ακόμα αν βλέπει τη κορυφή του παγόβουνου μόνο και όχι το αποκάτω?

Σήμερα μια νέα αντίληψη αναπτύσσεται. Η οποιαδήποτε σωματική αταξία είναι η ακριβής αντανάκλαση στο σώμα μας ενός εσωτερικού ή εξωτερικού στρες που ξεπερνά τα όρια μας .

Η ασθένειες έχουν και λόγο και λογική. Είναι ένα πρόγραμμα που ο εγκέφαλος « κατεβάζει » για να κάνει τη διαχείριση της κρίσης μέχρι αυτή να περάσει. Το πρόγραμμα αυτό, δηλαδή η ασθένεια μας, όσο και να μας φαίνεται οξύμωρο είναι η τέλεια λύση στο πραγματικό πρόβλημά μας , είναι η κορυφή του παγόβουνου που δείχνει ότι κάτι πιο μεγάλο είναι από κάτω. Το πρόγραμμα αυτό είναι αναστρέψιμο. Μπορούμε να το κάνουμε «delete»!!

Θα επανέλθω και άλλες φορές στο θέμα αλλά αν αυτά σου μιλάνε άρχισε το δικό σου ψάξιμό από τα παρακάτω sites :

http://www.biologie-totale.org/

http://www.newmedicine.ca/intro.php

http://www.retrouversonnord.be/langageguerison.htm

2 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.