17/02/2009

Μπανανιστάν: Να ανοίξει ο φάκελλος Siemens

Απο τη σημερινή Ελευθεροτυπία
Στον χρόνο -ρεκόρ των 27 ημερών το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας με την υπ' αριθμ. 1186/2009 απόφασή του απέρριψε αίτηση 700 Ελλήνων πολιτών και τριών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων να καταδικαστεί η Siemens AG να διατηρήσει το σύνολο των στοιχείων για -ομολογημένες-παράνομες χρηματοδοτήσεις κομμάτων και πολιτικών και να γνωστοποιήσει, πριν από τις ευρωεκλογές, τα ονόματα πολιτικών προσώπων και κομμάτων που παράνομα χρηματοδότησε στην Ελλάδα.

Οι εκπρόσωποι των αιτούντων πολιτών -οι οποίοι προέρχονται από το σύνολο των εκλογικών περιφερειών της χώρας και από το συνολικό εύρος του εκλογικού, ηλικιακού,επαγγελματικού και κοινωνικού φάσματος- αναμένεται να επανέλθουν την επόμενη εβδομάδα με συνέντευξη Τύπου.
Εκεί θα ανακοινώσουν τα επόμενα βήματα και τις ενέργειες για τη διαλεύκανση μιας υπόθεσης η αποσιώπηση της οποίας, σύμφωνα με εκπρόσωπό τους, «θυμίζει περισσότερο ολοκληρωτικό καθεστώς με κοινοβουλευτικό μανδύα παρά κράτος δικαίου».

Να τους στηρίξουμε. Διαδώστε την πληροφορία και την πρωτοβουλία

Και μια πρόταση: Αν δε δώσει το φάκελλο στους πολίτες η δικαιοσύνη ας δεσμευτούν ότι θα τον δώσουν τα κόμματα που κόπτονται για τη διαφάνεια! Όποιος τον δώσει πρώτος θα τον.... ψηφίσουμε!!!!


ΈΛΕΟΣ ΠΙΑ

No comments: