20/02/2009

Να ανοίξει ο φάκελλος Siemens (ΙΙ)

Επειδή νομίζουν ότι μας δουλεύουν και ότι θα κάνουμε γαργάρα το θέμα Siemens καλά θα κάνουμε όσοι έχουμε ακόμα λίγη συνείδηση να το κρατάμε στην επικαιρότητα. Ειδικά όσοι πολίτες κόπτονται για τη διαφάνεια στα blog τους! Μπράβο λοιπόν στην Ελευθεροτυπία Αντιγράφω αποσπάσματα:

"Κυβερνητικές πηγές δεν κρύβουν ότι, σε σχέση με την υπόθεση της Siemens, πρόσφατα επιχειρήθηκε ένας σχεδιασμός, ο οποίος υπολογίζει τον πολιτικό χρόνο και την πιθανότητα διεξαγωγής πρόωρων εκλογών. Σε μια τέτοια περίπτωση το κυβερνών κόμμα θέλει να εμφανίσει έργο («εξιχνίαση» της υπόθεσης Siemens), να το χρωματίσει ως πράσινο σκάνδαλο και οι «τελάληδες» να κράζουν για τη χορηγία του 1 εκατ. μάρκων προς τον Θ. Τσουκάτο, καθώς το υπουργικό χρήμα πίσω από τον Α. Roccos δεν θα έχει διασταυρωθεί μέχρι τον Ιούνιο."

Σε άλλο σημείο της γράφει η εφημερίδα

"Με φαρσοκωμωδία μπορεί να παραλληλιστεί η χθεσινή «επιδρομή» των δικαστικών αρχών στη Siemens, αλλά και η προ μηνός ανακριτική διάταξη για τη δέσμευση των λογαριασμών συνολικά 38 υπόπτων. Και οι δύο ανακριτικές ενέργειες έγιναν με καθυστέρηση σχεδόν δυόμισι ετών, ενώ οι βασικοί -τουλάχιστον- εμπλεκόμενοι της υπόθεσης Siemens είχαν άπειρο χρόνο για τις δυνατές «τακτοποιήσεις» αλλά και για τη συγκρότηση «επιχειρημάτων».

Εγώ προσθέτω. Ακόμα και ως πράσινο σκανδαλο να βγει (που μάλλον ουράνιο τόξο θαναι) θα αναγκάσει το ΠΑΣΟΚ να ανοίξει τους δικούς του φακέλλους (τους έχει να είστε σίγουροι) και τότε θα πάρει πολλούς η μπάλα και το απόστημα θα σπάσει επιτέλους.
Ίσως γι'αυτό ο κόσμος δεν πιστεύει ότι θα βγει κάτι ουσιαστικό.

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ (ξανά)

No comments: