17/05/2009

Ανεμο.....μαζώματα



Παρακολουθώ την ιστορία για το αιολικό πάρκο στο Νότιο Ευβοικό με τις 90 γεννήτριες
Με την γνωστή μας τσαπατσουλιά και αρπαχτομανία, ένα μέτρο όπως η προόωθηση εγκατάστασης ανεμογεννητριών από ευλογία που θα πρέπε να είναι, θεωρείται κατάρα.

Η έλλειψη χωροταξικού και ενεργειακού σχεδιασμού και η παράδοση του εγχειρήματος στη ιδιωτική πρωτοβουλία με εργαλείο την εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων κατά περίπτωση από τον επενδυτή και μόνο έχει επιφέρει το αλαλούμ. Από πάνω τρέξανε όλοι, μπας και αρπάξουμε το κατιτις μας, να κάνουν αιτήσεις για άδειες εγκατάστασης ανεμογεννητριών ακόμα και στις ταράτσες τους και ο κοσμάκης τα πήρε. Θα μας τις φέρουν στις αυλές μας, άκουσα το περασμένο καλοκαίρι να λέγεται.

Η πολιτική αυτή, σε συνδιασμό με την γενική απαξίωση των κρατικών υπηρεσιών και την έλλειψη εμπιστοσύνης από τον πολύ κόσμο στους εμπειρογνώμονες όσων αφορά την δημιουργία επιστημονικής και έγκυρης γνώμης για τις πιθανές τοπικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις έφεραν την πλήρη άρνηση.
Βάλε και τα βρώμικα (με ή χωρίς εισαγωγικά) συμφέροντα που κάνουν την προπαγάνδα τους κατά της αιολικής, να την η εικόνα.

Όπως πάμε σε λίγο θα είναι πιο εύκολο να εγκαταστήσεις πυρηνικό εργοστάσιο παρά ανεμογεννήτρια!!!

No comments: