27/05/2009

Προ-ευρωεκλογικά (Ι)

Να μπούμε σιγά- σιγά στο κλίμα των ημερών με τις ευρωεκλογές.
Καθώς πλησιάζουμε την κάλπη και ενώ ο διάλογος για την Ευρώπη έρχεται σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με τα εσωτερικά θέματα, αρχίσανε και τα χτυπήματα κάτω από την ζώνη.

Με e-mail αλυσίδες, προωθήστε, κλπ χωρίς σαφή αποστολέα πήρα δυο μηνύματα. Το πρώτο κατηγορεί τον Τσίπρα ότι λουφάρισε στο στρατό και άρα προδότης και το δεύτερο τους οικολόγους για τη στάση τους στο Μακεδονικό και άρα πάλι προδότες.

Έχουμε άλλα πολλά να επισυνάψουμε στα δυο κόμματα περί ων ο λόγος αλλά όχι και αυτά.
Ο Καφετζόπουλος παραπονιόταν μια μέρα στο ραδιόφωνο για το ότι έβαλε από την τσέπη του τη βενζίνη στο…… αμάξι του για τη Θεσσαλονίκη που πήγαινε για προεκλογική εκστρατεία . Ρε Αντώνη, με τρένο πάμε Αθήνα-Θεσσαλονίκη όχι με ιδιωτικό αυτοκίνητο. Τέλος πάντων ψύλλοι στ΄άχυρα.

Οι πηγές όλων αυτών των φημών γνωστές. Οι δήθεν εθνικόφρονες όλων των κομμάτων και ειδικά του ΛΑΟΣ, βλέπουν τα ποσοστά των μικρών να είναι ψηλότερα από τα δικά τους ή να ροκανίζουν τα δικά τους και πιάσανε το μυστρί . Δε καταλαβαίνουν οι μπαγλαμάδες, που λέει και μια ψυχή καλή της ώρα, ότι δε μασάνε τέτοια επιχειρήματα αυτοί που σκέπτονται να ψηφίσουν αυτά τα δυο (τουλάχιστον) κόμματα?

Δεν πείθεις για την αγάπη σου προς την πατρίδα όταν διαρρηγνύεις τα ιμάτια σου για μια βραχονησίδα αλλά δεν δίνεις δεκάρα όταν εκτάσεις μεγέθους ενός νησιού όπως η Χίος χάνονται κάθε χρόνο στη θάλασσα από την διάβρωση και χωριά αφανίζονται λόγω πυρκαγιών.
Όταν φρικιάζεις που το αλβανάκι γίνεται σημαιοφόρος και μολύνει την καθαρότητα της φυλής όταν ο τόπος βρωμοκοπά από σκουπίδια, εξασθενή χρώμια και άλλα εύωχα παράγωγα της ανθρώπινης φύσης και δραστηριότητας.
Που είναι η εθνική μας περηφάνια όταν βλέπουμε πως καταντήσαμε με τις αρπαχτές μας ένα πράγματι μοναδικό τοπίο στο κόσμο σαν την Αττική που γέννησε την σκέψη, τη δημιουργία και τη δημοκρατία

Έχουμε άλλη αντίληψη περί φιλοπατρίας από τους κατ΄επάγγελμα εθνικόφρονες και ψηφίζουμε με γνώμονα το μέλλον της Ευρώπης, της χώρας και της κοινωνίας. Το τι και το γιατί το συζητάμε στο επόμενο πόστο.

Rolling Stones και Sympathy for the Devil. Με τον Jagger βρέφος και τον Lennon στο ακροατήριο. Τέλος δεκαετίας του 60 αρχές 70 αν θυμάμαι σε δίσκο βινιλίου.
Pleased to meet you
Hope you guess my name
But what's puzzling you
Is the nature of my game
(η συνέχεια των στίχων εδώ)

No comments: