13/02/2010

Μέσα οι κλέφτες

Παπανδρέου προς το Υπουργικό Συμβούλιο 12 Φλεβάρη:

"Κάποιοι απομύζησαν μέχρι εκεί που δεν πάει το κράτος, και σηκώθηκαν και έφυγαν δίχως ίχνος ντροπής», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «λεηλατούσαν μέχρι την τελευταία στιγμή». «Υπάρχουν ιστορικές ευθύνες και καλά θα κάνουν οι υπεύθυνοι να είναι πιο μετρημένοι», σημείωσε.

Πρόσθεσε δε ότι ευθύνες έχουν και «όσοι από μικροκομματική βλέψη τόσα χρόνια χάιδεψαν αυτήν την αντίληψη εξουσίας».

Αυτό που πικραίνει κάθε Έλληνα, είπε ο κ. Παπανδρέου, είναι ότι τα τελευταία χρόνια «υπήρξε ένας κατήφορος χωρίς προηγούμενο» και από την Ελλάδα που ήταν διεθνώς γνωστή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες φτάσαμε στην Ελλάδα που είναι η πρώτη παγκόσμια αρνητική είδηση."


Το μπλογκ ξαναρωτάει για πολλοστή φορά με κίνμδυνο να χαρακτηριστεί μονομανές.

Έτσι είναι τα πράγματα και χειρότερα. Θα πάει όμως κανένας φυλακή? Θα γίνουν κατασχέσεις περιουσιών? Η ακόμα και για αυτό είναι ανίκανο το κράτος και η δικαιοσύνη? Αν ναι, τι σκοπεύετε να κάνετε?

Εκεί που έφτασαν τα πράγματα το να πάνε μέσα οι κλέφτες (που τους ξέρετε καλά) είναι εκ των ουκ άνευ για να πεισθούν οι Ευρωπαίοι αλλά και οι αγορές ότι δεν παίζουμε. Διαφορετικά τα χειρότερα, δυστυχώς, έρχονται.

2 comments:

Babis said...

Σιγά μην πανε φυλακή ρε φίλε! Πηγε ποτέ κανείς μέχρι τώρα; όχι μόνον στη Ελλαδά αλλα και αλλού;Εσύ μπορεί να πας αν δεν πληρώσεις αλλά αυτοί που τα τρώνε με χρυσά κουτάλια θα συνεχίσουν...Ή πιστεύεις ότι κυβερνούν οι πολιτικοί; Αυτοί υπάρχουν γιατί τους χρηματοδοτεί το κεφάλαιο, οπότε δεν πειράζεις αυτόν που σε βγάζει. Τώρα θα μου πεις ότι εμείς τους ψηφίζουμε, αλλά δυσυχώς κι εμείς κατευθυνόμενοι είμαστε. Άστα να πάνε ...

Chris said...

Στις διαπιστώσεις και την παθητική διάθεση θα συμφωνήσουμε όλοι.
Τι προτείνεις?
Να αφήσουμε τη χώρα να βουλιάξει γιατί δεν γίνεται τίποτα? Να πάνε δυο τρεις γενιές στράφι για να ξαναρθουμε στα ίδια ίσως μετά από 50 χρόνια? Και θα θελες να ναι τα δικά σου παιδιά, ανήψια , φίλοι ,κλπ σε αυτούς που θα φάνε αυτά που τους αφήσαν οι ....ένδοξοι προγονοί τους δηλαδή τα σκατά του χρέους?

Να αλλάξει το καπιταλιστικό καθεστώς? Με ποιούς και να φέρει τι το βιώσιμο όταν βλέπεις πως σε ξετινάζει η "αόρατος χειρ" της αγοράς όταν πολυκουνιέσαι. Η Κίνα και η Κούβα δεν λένε αυτό ακριβώς?

Μας μένει ο αγώνας από τα κάτω μπας και καταφέρουμε τουλάχιστον αυτό το άθλιο σύστημα στην Ελλάδα να σεβαστεί έστω τους υποκριτικούς κανόνες της αστικής δημοκρατίας που αν μη τι άλλο ξέρεις ότι αν δεν τους σεβαστείς θα χάσεις.