01/09/2010

Αν θα περάσει τούτο δω, δε μας τρομάζουν τ' άλλα!

Αν θα περάσει τούτο δω, δε μας τρομάζουν τ' άλλα!
Πρώτη μέρα της απαγόρευσης του καπνίσματος στην Ελλάδα και έγινε και θέμα στα διεθνή ΜΜΕ. Δεύτερη σε κατανάλωση καπνού η Ελλάδα στην Ευρώπη και αναρωτιούνται αν το μέτρο θα περάσει.
Φαντάσου σκηνή να μπαίνει έλεγχος σε καφενείο που γίνεται ντουμάνι και να ζητάει ταυτότητες για πρόστιμα. Η γιούχα θα ναι το λιγότερο, το ξύλο στην ανάγκη και η λαϊκή εξέγερση στα ζόρια.

Γι' αυτό λέω. Αν περάσει τούτο δω τότε θα περάσουν και τα ΔΝΤ και η τρόικα και τύφλα να χουν τα μνημόνια.

Και μια που το φερε η κουβέντα. Το μνημόνιο, φίλοι μου, είναι χάρτης ίδρυσης σοβαρού αστικού κράτους. Όμως μπάζει από τρεις μπάντες. Πρώτο δεν λαμβάνει υπόψη του την παρα-οικονομία, δεύτερο ότι το κράτος παρα-είναι τελείως… μοντέλο και τρίτο ότι οι έλληνες είμαστε ο λαός με τις μεγαλύτερες αναλογικά καταθέσεις στις τράπεζες και δεν μας σκιάζουν μονεταρίστικες συνταγές.

Διάβασα την πρόταση του καθηγητή ΑΣΟΕΕ και φίλου Δημήτρη Μπουραντά στην "Κυριακάτικη". Οι 300 000 οικογένειες που πλούτισαν (μόνον ή και) φοροδιαφεύγοντας να ελεγχθούν φορολογικά και αν παρα….στράτησαν να πληρώσουν πρόστιμο 100000 ευρώ κάθε μια. (είναι ψίχουλα μπροστά στα κλεψιμαίικα). Σύνολο 30 δις!!!

Πως θα τους βρούνε? Πενήντα φοιτητές, λέει ο Δημήτρης αρκούν για να ελέγξουν τους λογαριασμούς ΔΕΗ, νερού, συνδρομές ιδιωτικών σχολείων, ιδιοκτησίες σκαφών, πισίνες από το google και να αντιπαραβάλλουν τον πλούτο με τη φορολογική δήλωση. Με 3000 ευρώ κατανάλωση νερού και δηλώνεις εισόδημα 10000?Για να δουμε τις πηγές σου εκτενέστερα?
Σε δυο μήνες οι κατάλογοι θα είναι έτοιμοι.
Τολμάει ο Παπανδρέου ή τον κρατάνε και αυτόν στο χέρι? Τα δύσκολα Γιώργο μας αρχίζουν όταν ενώ πρέπει να τηρήσουμε το μνημόνιο, όσον αφορά τα δημοσιονομικά, αυτό το άχρηστο το κράτος-μοντέλο δεν μπορεί να βρει έσοδα ενώ στις τράπεζες λιμνάζουν 250 δις καταθέσεις. Τότε να δούμε πόσα απίδια χωράει ο σάκκος.

ΥΓ. Το απέραντο γαλάζιο συνεχίζεται από μια άλλη άποψη. Για να μην ταράξω τα ήθη των ταχτικών μου αναγνωστων δεν δημοσιεύω φωτογραφία αλλά όσοι είστε χωρίς σεξιστικά ταμπού κάντε κλικ εδω και μετά "download" χωρίς φόβο. Δεν θα μείνει για πολύ. Όσοι προλάβουν, χε χε !

4 comments:

Anonymous said...

Ωραία όλα αυτά, εγώ θα ήθελα επίσης να ελεγχθούν όλοι οι πολιτικοί και όλα τα πολιτικά γραφεία...εισοδήματα, δωρεές και τι έξοδα περνάνε μέσω αυτών…προσωπικό...
Επίσης θα ήθελα να γίνει σωστή έρευνα στην υπόθεση Siemens…και όχι μόνο.
Μια ερώτηση…με πολλές ανεξιχνίαστες διαδρομές…σε ποιους πήγαν τα χρήματα…ποιοι λαδώθηκαν ευνοήθηκαν ποιοι τα πήραν κ. Χριστοφοράκο;… δομημένα ομόλογα, χρηματιστήριο…
Προσβάλουν την νοημοσύνη μας και τεστάρουν την υπομονή μας… οι ευθύνοντες και οι κυβερνώντες

Chris said...

Το μπλογκ είναι από τα πρώτα που φώναζε και φωνάζει για το σκανδαλο Ζίμενς και για όλα όσα λες. Η εξιχνίαση και η παραπομπή των ενόχων (και είναι πολλοί) στη δικαιοσύνη είναι δείκτες για το αν ο Παπανδρεου τα κουκουλώνει ή όχι. Τα άλλα όλα περί διαφάνειας είναι μπλα μπλα.
Πέρα όμως από τα πολιτικά σκάνδαλα, πολύ (ΔΗΜΟΣΙΟ) χρήμα φαγώθηκε και από πολλούς μη πολιτικούς και έγινε πισίνες, σκάφη και καγιέν. Αυτοί πρέπει να πληρώσουν είτε με το καλό είτε με το άγριο. Κατασχέσεις ακινήτων αν τα λεφτά τα πάνε έξω.

Anonymous said...

Νικόλα,
η κυβέρνηση αντί να εστιάσει στο κυνήγι των κλεφτών, ετοιμάζει νομοσχέδιο για κουλοχέρηδες και φρουτάκια σε κάθε γειτονιά...ξέρεις ποιοι θα πάρουν τις άδειες βέβαια...κάτι καναλάρχες ακούγεται! Οι πολιτικοί είναι δέσμιοι του παράνομου πλούτου και των ΜΜΕ...
Όσο για το γαλάζιο είναι πράγματι πολύ βαθύ...
Ο ξάδερφος!

Chris said...

Ξαδελφε
Είμαστε όχι μόνο υποψιασμένοι αλλά τους βλέπουμε καλά και δεν αδιαφορούμε. Θα δείξει το πράμα.
Όσο για το γαλάζιο όντως είναι βαθύ για τους .....ζηλιάρηδες