07/09/2010

Τα ρούχα του Μανωλιού


Εκτός από τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους , οι υπόλοιποι δεν δίνουμε δεκάρα για το ποιος είναι ή θα γίνει υπουργός αλλά για το ποια πολιτική θα περάσει, αν θα χάσουμε ή αν θα κερδίσουμε. 'Έτσι και σήμερα ξημερώματα, μετά από νύχτα αγωνίας, μας είπαν τα ονόματα της εξουσίας μερικά εκ των οποίων τα άκουγα για πρώτη φορά αν και ήσαν ήδη στην κυβέρνηση!

Δεν θα ασχοληθώ φυσικά με το θέμα παρά μόνο ως μάθημα κυνικής σκέψης στον κόσμο της πολιτικής. Όσοι πιο πολλοί ξυπνάμε τόσο λιγότερο θα μας δουλεύουν.
Ξεχάστε τα περί απόδοσης, ικανοτήτων και τα τοιαύτα για την σύνθεση της κυβέρνησης και ρίχτε μια ματιά από την οπτική του " ποιον δε γουστάρουμε? Ποιος μας κάνει κουνήματα?"
Έχουμε και λέμε

Βενιζέλος: Καθηγητής, συνταγματολόγος μεν αλλά έχει φιλοδοξίες και λόγο αρχηγικό. Βάλτον με τους στρατηγούς να βγάζει λόγους για την πολεμική αρετή των ελλήνων. Και για να μη μας κουνιέται με τίποτα προμήθειες και τίποτα ρουσφέτια με τους Αμερικάνους και φτιάξει μόστρα βάλτου χωροφύλακα τον δικό μας Μπεγλίτη.

Διαμαντοπούλου: Προφίλ ευρωπαϊκό στα κοινωνικά και αναπτυξιακά. Σιγά μη πάρει! Στην καρμανιόλα του Παιδείας με κολαούζο τον Πανάρετο και υποψήφια διάδοχο την Φώφη.

Παπουτσής: Ευρωπαίος Επίτροπος ενέργειακής πολιτικής αλλά μας τη βγαίνει από αριστερά?. Υπουργός των μπάτσων να τον βρίζει πατόκορφα όοοολη η αριστερά (Χρήστο, σε βλέπω ήδη σύνθημα σε τοίχο)

Σκανδαλίδης: Διανόηση και κουλτούρα? Τρέχα στα μπλόκα με τα τρακτέρ και τους κατσαπλιάδες.

Λούκα: Σοσιαλίζουσα και συ?. Πήγαινε κει που κόβουν τις συντάξεις στους παππούδες

Χρυσοχοίδης: Το αγαπημένο παιδί των πρωθυπουργών αφού απλά διεκπεραιώνει , με αποδοτικότητα είναι αλήθεια, από πάνω πολιτικές. Αλλά για να μη μας ξεφύγει και τίποτα βάλτου μπάστακα τον Παμπούκη για τις μεγάλες επενδύσεις και άστον αυτόν να τρέχει για τα χοιροστάσια. .

Μπατζελή: Τι θα πει δε θες περιφερειάρχης και το λες χωρίς να σαι και τόσο δικιά μας? Σπίτι σου!

Ξέχασα κανένα?

Το μόνο ίσως θετικό. Η Τίνα Μπιρμπίλη παρέμεινε υπουργός διατηρώντας και την ενέργεια σε πείσμα των ΜΜΕ, ειδικά του συγκροτήματος Λαμπράκη που ήθελε να την φάει επιδή δεν τους δίνει τις άδειες που γουστάρουν.

2 comments:

Anonymous said...

Δεν μας είπε ο ΓΑΠ πόσο κοστίζει στον ελληνικό λαό το νέο ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα που αριθμεί πλέον κοντά 50 νοματαίους.Δηλώθηκαν όλοι αυτοί μαζί με τους βουλευτές στην πρόσφατη απογραφή δημοσίων υπαλλήλων;
Ακούω έρχονται κι άλλα μέτρα...1300ευρώ ο τόνος το πετρέλαιο φέτος. Μήπως έχεις καμμιά άλλη ιδέα για να ζεσταθούμε;
Λέω να κάψουμε τα ρούχα του Μανωλιού!!
Ο ξάδερφος.

Chris said...

Θα τα κάψω τα ρημάδια.
Δεν είναι όμως το κόστος εκεί όπως θέλει να λαϊκίζει η δεξιά. Πόσο υπολογίζεις να κοστίζουν οι δέκα παραπανω υπουργοί με τους συμβούλους και τα γραφεία τους? Σου λέω 400 χιλιάδες το χρόνο ο ένας και οι δέκα 4 εκατομμύρια.
Η φοροδιαφυγή και η κλοπή είναι 40 δις τουλάχιστον. Ανισα μεγέθη.
Για το πετρέλαιο συμφωνώ. Και άδικο είναι και σκληρό. Αν διώξει 40000 άχρηστους δημόσιους υπάλληλους νατο το ένα δις.