20/12/2010

Τι Κορέα τι Κερατέα ( που να είσαι Αρκουδέα)

Σε συναγερμό βρίσκονται οι στρατιωτικές δυνάμεις της Βόρειας Κορέας εξαιτίας των προγραμματισμένων για σήμερα το πρωί στρατιωτικών ασκήσεων με πραγματικά πυρά που είχε εξαγγείλει η Σεούλ. Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα, ότι δεν θεωρεί αναγκαίο να προχωρήσει σε αντίμετρα

«Ζούμε μια δημοκρατική χούντα», έλεγε Σάββατο βράδυ ένας ανήλικος κάτοικος Κερατέας στα οδοφράγματα της λεωφόρου Λαυρίου, στον κόμβο Βιομηχανικού Πάρκου, όπου συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες και οι οδομαχίες για να μην περάσει ο ΧΥΤΑ.

Σιγά ρε δικέ μας τα παραλές, αλλά και δεν έχεις και άδικο συνάμα. Της πουτάνας γίνεται στη Κερατέα και τα  περισσότερα ΜΜΕ ,   η  Ελευθεροτυπία και πάλι στην εξαίρεση, στη μούγκα.

Όχι βέβαια ότι θα με πιάσει και το παράπονο για τους κατοίκους που κατέβηκαν να υπερασπίσουν τα αρχαία και το αττικό τοπίο. Κολοκύθια! Τις περιουσίες τους νοιάζονται που θα χάσουν αξία.

Στην εγωιστική ελληνική κοινωνία που ο καθένας νοιάζεται μόνο για τον κώλο του  και στα παπάρια του τι γίνεται έξω από το σπίτι του και με τις τιμές της γης να είναι η μόνη σταθερή αξία που παραμένει στα ύψη σε ανταπόκριση της γενικευμένης οικονομικής ανασφάλειας το να χωροθετήσεις ΧΥΤΑ θέλει μαγκιά. Και από αυτή (όχι την ψεύτο) πάσχουμε. Έκλεισε και το Σχιστό. Τι θα γίνει με τα σκουπίδια? Ένα ερώτημα πιο καυτό από το Μνημόνιο.

Κάθε πρόβλημα  έχει την λύση του και κάθε ερώτημα την απάντησή του. Αν δεν την  βρίσκουμε προφανώς έχουμε  διατυπώσει λάθος το ερώτημα.

ΥΓ. Για τη μεγάλη Τασσώ Καβαδία που έφυγε θέλω μόνο να πω ότι λυπήθηκα πραγματικά. Ένας άνθρωπος με πολιτισμό λιγότερος, δυστυχώς

No comments: