08/05/2012

Απλή αριθμητική

Πιστεύω στη λαϊκή σοφία αλλά φοβάμαι και την εθνική μας κουτοπονηριά. Ότι και να υπερίσχυσε δεν αλλάζει το αποτέλεσμα των εκλογών. Ο χρόνος θα δείξει αν πριν είχαμε να κάνουμε με προδότες ή τώρα έχουμε να κάνουμε με ανίδεους και ψεύτες.

 Το γεγονός είναι ότι προστέθηκε στην εξαπλωνόμενη οικονομική κρίση στην ευρωζώνη, ταυτόχρονα με την αλλαγή στην Γαλλια, άλλο ένα κομμάτι του προβλήματος αλλά και της λύσης του ταυτόχρονα.

 Η πίεση προς τη Γερμανία αυξάνεται που θα πρέπει να αποφασίσει ή να διαλύσει την ευρωζώνη (προς μεγάλη χαρά των Αγγλοσαξόνων) ή να αφήσει, επιτέλους, την ΕΚΤ να κόψει μαζικά νέο χρήμα. Πότε? Τι θα σημάνει αυτό για μας?

 Εμείς έχουμε μπει σε ένα τούνελ που είτε στο μαλακό ευρώ είτε στη δραχμή θα πάρει δεκαετία και βάλε. Με όποιο κόμμα, με όποιον ηγέτη, με καπιταλισμό, σοσιαλισμό ή οποιαδήποτε άλλη κοινωνική οργάνωση επιθυμείτε.

 Γιατί εκτός από το κράτος πρέπει να αλλάξουν και τα μυαλά μας. Οπότε 6 χρόνια στο Δημοτικό, 6 στο Γυμνάσιο και 4 στο Πανεπιστήμιο ίσον 16 χρόνια (με την προϋπόθεση ότι η παιδεία δεν θα είναι ούτε πάρκιν παιδιών ούτε τσιφλικάτο των Μυλοπελεγκρίνηδων) Θα ήταν απλή αριθμητική αν στο μεταξύ δεν πήγαιναν κάποιες ζωές στράφι.

No comments: