05/06/2009

Πατήστε τους


Για πρώτη φορά δικαστήριο δικαίωσε πεζό που επέλεξε να περάσει πάνω από παρκαρισμένο αυτοκίνητο που έκλεινε το πεζοδρόμιο, παρά να κατέβει στο οδόστρωμα. Το δικαστήριο έκρινε ότι ο αποκλεισμός του πεζοδρομίου αποτελεί προσβολή της προσωπικότητας του πεζού και επιδίκασε αποζημίωση 600 ευρώ, ανά εμποδιζόμενο πεζό παρακαλώ. Δηλαδή 1200, επειδή ήταν ζευγάρι!

Ανακαλύπτω μια νέα ακτιβίστικη πρωτοβουλία τους streetpanthers, ένα μπλογκ και ένα καλό νέο που μόλις διαβάσατε. Για τα δικαιώματα των πεζών. Επιτέλους! Αντίδραση στην καφρίλα. Κολλάνε αυτοκόλλητα στα παράθυρα των κάφρων και πατάνε απάνω στα αυτοκίνητα τους που εμποδίζουν τη διέλευση των πεζών. Πάλι καλά γιατί σε άλλες χώρες κάνουν και χειρότερα όπως να τους ξεφουσκώνουν και τα τέσσερα λάστιχα,ειδικά σε αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού στο κέντρο της πόλης. Βλάβες του τύπου να σπάνε καθρεφτάκια η κεραίες η να κάνουν γρατζουνιές απαγορεύονται γι΄αυτό και δεν είναι και πάρα πολλές.

Διαβάζω από το μανιφέστο τους
-Δεν αρκούσε να τσατιζόμαστε βλέποντας τους παράνομα παρκαρισμένους πάνω σε πεζοδρόμια, διαβάσεις και πεζόδρομους.
- Δεν αρκούσε να φοβόμαστε όταν μας κυνηγούσαν τα μηχανάκια ακόμα και πάνω στα πεζοδρόμια.
- Δεν αρκούσε να κοιτάζουμε ανήμποροι όταν αυτοκίνητα και μηχανές έκαναν σιγά-σιγά κατάληψη στο μοναδικό χώρο περιπάτου, το πλακόστρωτο της νέας παραλίας (Θεσσαλλονίκη).


Επισκεφτείτε και τον "γάιδαρο του μήνα". Η απεικόνιση της αθλιότητας.

No comments: