19/09/2009

Οργανικές καλλιέργειες

Από την Ναυτεμπορική 18/9
Χασισοφυτεία στη διαχωριστική νησίδα της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο ύψος της Ν. Εφέσου, διατηρούσε 35χρονος από την Πιερία, ο οποίος συνελήφθη.
Oι αστυνομικοί εντόπισαν 42 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης σε πλήρη ανάπτυξη, ύψους 1,50 έως 1,80 μέτρου.
Σε έρευνα που έγινε αργότερα στο σπίτι του 35χρονου, βρέθηκαν 24 δισκία ναρκωτικών φαρμάκων, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή και αποξηραμένη κάνναβη βάρους 7,3 γραμμαρίων (σημείωμα μπλογκ:Ψιλικάτζης ο τύπος για προσωπική χρήση θα πει στο δικαστήριο)
Τα δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, όπως επίσης τα ναρκωτικά δισκία και το Ι.Χ. αυτοκίνητο του δράστη, ο οποίος συνελήφθη καθ’ οδόν προς το σημείο της χασισοφυτείας.


Θεωρώ ότι αυτή η καλλιέργεια είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα προς αποφυγήν και δείχνει την ανάγκη μηχανισμών πιστοποίησης. Διότι μπορεί μεν να μη χρησιμοποιούσε λιπάσματα και φυτοφάρμακα ο παραγωγός αλλά δίπλα στον αυτοκινητόδρομο τα επίπεδα υδρογοναθράκων και πιθανόν μολύβδου από την κυκλοφορία θα έκαναν τους μπάφους του άκρως επικίνδυνους για τους καταναλωτές αφού θα πέρναγαν τις ουσίες αυτές στον οργανισμό τους.

Να καταδικαστεί λοιπόν ο παραγωγός για νοθεία και καλούμε τα κόμματα να λάβουν προεκλογικές δεσμεύσεις για την πιστοποίηση των οργανικών καλλιεργειών για να ξέρει ο κοσμάκης τι βάζει στο σπίτι του. (Ορίστε που γκρινιάζατε ότι δεν γράφω πολιτικά σε προεκλογική περίοδο.)

No comments: