20/09/2009

Παπαρολογίες

Σποτάκι προβάλει από σήμερα η Ν.Δ που αμφισβητεί εμμέσως πλην σαφώς τον πατριωτισμό του Γιώργου Παπανδρέου στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Διατυπώνεται το ύπουλο ερώτημα «Τι πρόβλημα έχει ο κ. Παπανδρέου με τα στρατηγικά ανοίγματα της Ελλάδας στη Ρωσία;», με αναφορά στον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.
Ξανάρχισαν τα ίδια στη ΝΔ μέσα στην απελπισία τους. Το παραμύθι γνωστό και κινείται υπόγεια. «Ο Κώστας (ναι έτσι, ο Κώστας) έκανε άνοιγμα στους Ρώσσους με τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης και οι Αμερικάνοι θέλουν να τον ρίξουν». Προφανώς για να βάλουν στη θέση του έναν δικό τους άνθρωπο τον Γιώργο.
Και από που ως που ο Γιώργος δικός τους? Αφού με το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε το σχέδιο. Και γιατί τον Γιώργο και όχι τη Ντόρα που είναι σίγουρα δική τους και είναι και από το ίδιο κόμμα?

Τα έχω ξαναγράψει σε παλιότερο άρθρο "Ποιος φταίει για το χάλι μας"
Το ίδιο ανόητο σενάριο παίχτηκε και τον περασμένο Δεκέμβρη με τα επεισόδια στην Αθήνα. Ο Αμερικάνοι τα έχουν με τον Κώστα για τον αγωγό και υποκινούν τις φασαρίες για να τον ρίξουν (δεν έπεσε όμως, τους την έφερε ο μπαγασάκος!)

Τι κατιναριό είναι αυτό ρε άνθρωποι και σε ποιούς κρετίνους ψηφοφόρους απευθύνεται? Σιγά μην ασχολούνται οι Αμερικάνοι με τον Κώστα και τον αγωγό του. Αν ασχολιόντουσαν είχαν δεκάδες άλλους τρόπους και αφορμές να του τη φέρουν και να βάλουν τη Ντόρα χωρις καν να το πάρει χαμπάρι.

Ο αγωγός Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη είναι παρονυχίδα μπροστά στα μεγάλα γεωπολιτικά σχέδια μεταφοράς αερίου και πετρελείου από τη Ρωσσία και το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη. Το South Stream project και το Nabucco project είναι δυο αντίπαλα σχέδια στα οποία μετέχουν όλες οι κυβερνήσεις στα βαλκάνια συν Γερμανίες, Αυστρίες, Ελβετίες και Ιταλίες. Θα τις ρίξουν όλες οι Αμερικανοί ή θα αφήσουν καναδυό έτσι για δείγμα?

Παπαρολογίας το ανάγνωσμα.

Οι απειλές του κ. Καραμανλή για να πέσει δεν είναι εξωγενείς αλλά μάλλον σχετίζονται με την κατάσταση στην οικονομία, τη παιδεία, την υγεία, τις πυρκαγιές, τα σκάνδαλα και ότι άλλο γνωρίζετε. Διαφωνείτε?

No comments: